fbpx

fokusera

Fokusera på det goda, var det ju. Och jag skulle ju skriva 10 saker jag gillar på varje bokstav… Annars hade jag haft en massa grr att skriva idag. Bl.a. om en rasistisk argsint tant jag inte kunde undgå att höra då jag satt och väntade på att få uträtta ett bankärende… Men nu ska jag inte klaga, även om det är sällan man har hört någon uppföra sig så oförskämt…

B var det idag, då. Jag gillar många saker på b. Bananer. Bilar. Böcker. Bröd. Bullar. Blommor. BodyCombat. Barn. Bibliotek. Bjudningar.

– Tu iter alltjämt kålkkåt bröö, sa en av mina klasskamrater i högstadiet. (Du äter alltid så mycket bröd, lyder en fri översättning till standardsvenska.) Jo, jag tycker mycket om bröd. FÖR mycket. Det är nog det svåraste att begränsa, då jag försöker äta en kost med högre proteinhalt för min (visserligen smått tynande, men ändå) tränings skull. Bröd ger mycket kalorier och kolhydrater, så det blir lätt en obalans. Men nog är det gott med bröd. Lyckligtvis tycker jag också om nyttigt bröd, som rågbröd och fullkornsbröd, jag har inte behov av att det ska vara vitt bröd. Fastän jag gillar luftiga frallor med knaprigt skal…. mmmm…

Gillar man böcker, gillar man antagligen också bibliotek. Det är en fantastisk service, som man inte kanske alltid tänker på att uppskatta till fullo. Tänk vad mycket man har tillgång till, helt gratis, eller mot en liten avgift! (Jaja, man betalar skatt. Men ändå.) Och nu, då jag inte har orkat läsa så mycket, har jag kunnat låna ”högvis” med ljudböcker, helt virtuellt, och ligga på soffan och lyssna i allsköns ro. Fantastiskt.

Bjudningar gillar jag verkligen också. Även om jag inte orkar med så mycket sånt nu. Jag gillar både att ställa till och att bli bjuden. Kanske ännu mera att ställa till med bjudning. Att fundera vad man ska bjuda på, att pyssla och ställa i ordning…. och sen få njuta av festen i goda vänners lag.

Julen är ju också ofta en tid för bjudningar och gemenskap. För mig är ”julen” hela tidsperioden från advent till tjugondag, och det är så roligt att kunna träffas och umgås, och också ha tid för avkoppling utan gäster eller bjudningar däremellan.

Huvudsaken är att det inte blir så här…

Ingen bidrar så mycket till underhållningen på en bjudning som den som inte är närvarande. (Audrey Hepburn)

0 reaktioner på ”fokusera”

  1. Bloggen rymdes inte med i dina tio i topp på B! Jag fortsätter: bakverk, bokstäver, bilder, barn, barnbarn, blommor, ballonger. bastu, barrskog, så var det redan tio bloggen medräknad! 8) Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *