fbpx

från en hög (syn)vinkel

I det här fallet från ett fönster. Eller en dörr. Kallas det kanske ”franskt fönster”, när det liksom är en balkongdörr, fast utan balkong? En dörr som man kan öppna och släppa in massor av frisk luft igenom. En dörr, där man kan stå och luta sig över ett räcke och låtsas att man står på en balkong.

IMG_0068.jpg

Det franska fönstret finns i mitt rum vid Solvalla idrottsinstitut. Hit kom jag i går kväll, när det var mörkt. Jag hade bokat rum, och valde att ta taxi från Esbo station i stället för att vänta nästan en timme på bussen. Det funkade utmärkt. Tack och lov för det finländska taxiväsendet! En varm bil tar en problemfritt dit man ska, taxametern visar vad det kostar, och man får automatiskt ett kvitto. Taxin tog mig till receptionen, som visade sig vara obemannad för ögonblicket. Jag stod och tittade på ett telefonnummer som man ombads ringa (ingen sån där pling-klocka här, inte), när jag plötsligt fick syn på ett kuvert med mitt namn på. Ser man på, där fanns min rumsnyckel, och en kartskiss över området med rätt hus inringat.

Sen var det en annan sak att den där kartskissen inte är särskilt detaljerad. Jag gick fel tre gånger innan jag hittade rätt. Men, hittade rätt, det gjorde jag, och kände mig belåten då nyckeln passade till dörren som finns där nedanför mitt fönster. Man kom in i ett ljust trapphus, glasväggarna skymtar till höger på fotot. På väggen fanns en skiss över byggnaden. Jag hann bara börja studera skissen, så kom en vänlig man och undrade vart jag ska. Jag tittade på nyckeln, och han sa att jag skulle gå uppför trappan och sen till höger. Där var rummet, första till höger.

Och nu har jag sovit. Jag hoppade faktiskt över frukosten. Den ingår inte i priset, och jag vet inte var den serverades… men det står Matsal på två ställen på ”kartan” så jag antar att det skulle ha varit på något av dessa. Nu är det dags för lunch, och jag tror att jag vet vilken matsal som gäller…

Studierna börjar kl. 12, och sen håller vi igång hela helgen….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *