fbpx

gäsp…

Höll nästan på att glömma bort att skriva något bokstavsinlägg i dag. Jag kom hem för två och en halv timme sen, fullständigt urtrött. Jag har svårt att klara såna här långa dagar, tur att de inte infaller så ofta. Lite avkopplande stickning nu, så blir det nattidags sen…

Dagens bokstav är H. Jag tycker om Hästar. Hundar. Husdjur. Hönor. Hångel. Hem. Hortensior. Hängmattor. Hyacinter. Häggblomster.

Hönor skötte jag ibland när jag var avbytare. Inte så ofta. Det hände sig nån gång i början av min avbytarkarriär, då jag for hit och dit i Korsholm. till olika ställen. Sen fick jag en s.k. avbytarring i de närmaste byarna, så jag blev mera bekant med både djuren och deras ägare, och hade inte heller så långa sträckor att köra. Men i den ringen ingick inga höns. Det var rätt skojigt då en av mina kompisar hade frågat en annan kompis var jag jobbade, och hon svarade att jag var i Voitby och skötte ”na höns”. Kompisen som frågade såg framför sig ett par hönor som gick omkring på en gård och pickade säd, och tyckte att det var rätt obetydligt att jobba med nåt sånt som heltidsjobb. Sen frågade hon hur många hönor det var, och då jag svarade 2000, blev hon lite ”oj” 🙂

Vi har en hängmatta vid villan, men sommaren 2011 blev det inte av att vi hängde upp den. 16-åringen fick den i födelsedagspresent för något år sen. Det är trevligt att ligga i hängmattan, men lite vingligt. Man ska ha tungan rätt i mun då man placerar sig där. Och så gäller det att hänga upp den tillräckligt högt. Först hängde vi den för lågt, så rumpan tog i marken då man försökte lägga sig i den….

Hyacinter är mina favoritjulblommor. Alla färger, men kanske helst blåa. De doftar så gott och är så ljuvligt juliga.

Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter.

Sigmund Freud

 

0 reaktioner på ”gäsp…”

  1. Hah, heja Freud din gamla buse, du har inte träffat min kinaros! Jag kan inte gå förbi henne, det minst 70 år gamla mormorsarvet, utan att tänka antingen 1: Är du sådär Torr och Sur nu IGEN?!, 2: Shit om du ändå kunde tala! 3: Hallååå, du blommar ju, nu IGEN, att du ORKAR!
    Och jag skall aldrig några andra blommor hava jämte henne 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *