fbpx

svagt kaffe

Surt, sa räven om rönnbären. Lite liknande var det med Håkan Granlund, som hävdade att hela den tilltänkta flickvännens släkt kokar svagt kaffe, då han inte blev inbjuden när han knackade på fönstret. Idag har jag kokat otroligt svagt kaffe 🙁 Ändå dricker jag snällt upp det, bevars.

I dag är det dagen I. Det låter svårt. Jag gillar Is. Isglass. Isbjörnskarameller. Igelkottar. Iittalaglas. Intressen. Iskmo-Jungsund bollklubb. Idéer. Infall. Isbergssallad. (Puh, jag måste kolla lite i ordboken för att komma på fler än sju. Men alla tio stämmer nog!)

Isbjörnskarameller, det är långsmala, ljusgröna, söta karameller med vit fyllning. De brukar finnas i karamellpåsar som heter Fazers bästa. Det är nog åratal sen jag köpt någon sådan. Jag är ingen stor karamellätare. Men Fazers bästa, det är Karamellerna med stort K för mig. Så får man se till att man inte får de där som heter Regina (om de nu finns längre), dem gillar jag inte.  Tosca är bäst…

Iskmo-Jungsund bollklubb gillar jag för att dottern spelar där. Annars är jag som bekant fullständigt ointresserad av fotboll och sport och idrott över lag.

Infall är intressanta. Jag tror att man skulle kunna följa sina infall lite oftare. Det är så lätt hänt att man börjar tveka och tänker ”nänå…” och inte vågar satsa eller pröva på. Idéer är lite liknande, men infall låter mera spontana. Usch, det får mig att tänka på en fånig ramsa vi brukade läsa för varann när jag var barn: En man i utfall fick ett infall att gå till anfall mot sin fru, frun i nödfall gav sitt bifall och det blev missfall och det är DU….

Visioner utan aktivitet är dagdrömmar, aktivitet utan visioner är tidsfördriv, visioner i aktivitet kan förändra världen.

(Joel Barker)

 

0 reaktioner på ”svagt kaffe”

  1. 😀 Tack för ett gott skratt!
    Håkan Granlund var visst läkare till yrket.
    Påminner mig om att snart är det dags för revytiderna, som livar upp i januarimörkret när vi som mest behöver njuta av ett gott skratt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *