fbpx

god förmiddag…

…höll jag på att skriva, men så ser jag att klockan är över 12. God dag, heter det säkert då. Det ser ut att vara behagligt väder, lite snö och inte blåsigt och säkert inte smällkallt heller. Jag var på julfest på jobbet igår, mot alla odds, kan man väl säga. Och det känns riktigt bra nu efteråt. Det var trevligt på alla sätt, och inte nog med det, jag orkade t.o.m. vara med ända till slutet. Otroligt. Och ändå vaknade jag ”normal lördagstid”, dvs. mellan 10 och 11, jag hade tänkt att jag unnar mig att sova hur länge som helst, fastän jag så skulle sova bort dagens alla ljusa timmar… men så blev det inte. Här sitter jag och dricker kaffe (starkare idag) och känner mig nöjd och glad.

Dagens bokstav är J. Det borde inte vara svårt att komma på trevliga saker som börjar på j, så här i juletider, men jag borde väl komma på något som inte har med jul att göra också. Julfest. Julgran. Julfrid. Julklappar. Julotta. Jesus. Julmust. Julskinka. Jive. Jediriddare.

Det där med julfester är en intressant sak. Det finns väldigt många olika sorters tillställningar som går under benämningen ”julfest”. Jag antar att jag är lite gammaldags, som egentligen tycker att en Julfest ska innehålla något av julens budskap, och inte bara god mat och trevlig samvaro, för att vara värd benämningen julfest. Men, visst kan tillställningar med god mat och trevlig samvaro vara bra också, på många sätt. Så var det i går, inget explicit julbudskap, men det var god mat, trevligt sällskap, roligt program, och bra musik. Programpunkten sköttes av de duktiga pojkarna i gruppen KAJ, de är otroliga förmågor, titta på dem på youtube om ni inte känner till dem från förr!

Jive, det är alltså en dans. Och jag gillar ju som bekant att dansa. Det skulle vara roligt att gå en jivekurs med maken, får sikta på det som följande dansprojekt nu när vi har lärt oss både bugg och fusku. Jag har fått lära mig lite jive i olika sammanhang tidigare, men för maken är det nytt. Salsa har vi också funderat på att lära oss (= främst honom). Jag har dansat en hel del salsa lady style, där man dansar ensam, men inte så mycket parsalsa, prövat på lite bara. (Fullt så där invecklade turer som världsmästarna dansar behöver vi dock inte lära oss…)

Jediriddare… ja, det kan låta barnsligt, men jag gillar Star Wars.

Gud måste gilla dans, annars hade han inte sett till att det mesta i rymden snurrar runt sig själv och runt något annat. (Renato Rulici)

 

0 reaktioner på ”god förmiddag…”

 1. Hiiiii, det var ett trevligt citat :)(vem är Renato Rulici?)
  Psyk.enheten hade sin ”julfest” i torsdags, den består av glögg, kaffe & dopp, och DANS (live-band!). Dock avvek jag i förtid för jag har en kär beundrare som nödvändigt vill dansa alla tryckare med mig och jag är så dålig på att dansa sånt (och han är ännu sämre, om möjligt), jag vill bara hoppa och skutta jag..
  På tisdag ska vi (d.v.s samma enhet)på julmat däremot, till Solf Gästgiveri, mumsimums.
  Julens budskap lyser dessvärre med sin frånvaro på båda tillfällena. Nåja. Man får ta igen det sen på nåt vis.

  1. Jag vet inte, Haje, jag googlade på ”citat dans” och hittade det där. Vid tillfälle får vi ta reda på vem han är. 🙂

   Du har det tvärtom än jag då, jag har också en… kär beundrare (fast jag skulle snarare kalla honom god vän) som vill dansa alla tryckare med mig och jag med honom 😀 så då gäller det att passa på enda gången om året man har möjlighet. Fast jag hoppar och skuttar gärna också, det blir ju nog mer av den varianten!

   Mm, Solf Gästgiveri, dit har jag också varit ett par gånger i julsammanhang. Vi från Socialvetenskapliga institutionen ska till Il Banco på jullunch på fredag.

   Och så tar vi igen det där med julens budskap sen, jo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *