fbpx

tö eller snö – tankar igår

…det kan vara frågan. Den ena gillar det ena, den andra gillar det andra, och det är svårt att övertyga ”motståndarna” om snöns respektive barmarkens förträfflighet. Den här tiden på året gillar jag snö. Sen från mars och framåt gillar jag barmark. Ombyte förnöjer. Och jag sticker ju inte under stol med att jag är bortskämd med att inte behöva ägna mig åt snöröjning, det är karaarbete hos oss, och skulle jag nån gång i livet bli ensam och utan karl i huset skulle jag flytta till nån lägenhet där det finns gårdskarl eller fastighetsservice som tar hand om snön och så skulle jag kunna fortsätta njuta av det vackra vita 😉

I dag är det vitt ute, men det ser ut att vara blidväder. Några små snöflingor dalar ner, men det ser ut som att de lika gärna kunde förvandlas till duggregn närsomhelst. Hursomhelst ska jag ta en liten promenad så småningom.

Dagens bokstav är K, och jag får säga som en av mina kära bloggvänner, att min blygsel hindrar mig från att räkna upp vissa saker på k, även om jag gillar dem. Men jag tycker om Kärlek. Kramar. Kyssar. Kola. Kebab. Kalops. Korsord. Kamrater. Kaffe. Kakor.

När det gäller korsord är jag något av en periodare. Vissa perioder löser jag korsord dagligen, andra perioder blir det inte av. När jag var yngre var jag urusel på korsord. Första gången jag lyckades lösa ett lätt vuxenkorsord var jag så glad att jag skulle ha haft lust att rama in det och hänga upp det på väggen. Numera känns de lätta korsorden för lätta. Men sen är det en annan sak, att det säkert inte är så lätt för t.ex. veckotidningsredaktörer att sortera svårighetsgraden på korsord. Om jag tänker mig ett lätt korsord, så innehåller det ord som de flesta allmänbildade människor känner till. Ibland tycks det vara så att redaktörerna eller korsordsmakarna tror att man är mycket mera allmänbildad än jag är… för det kan finnas alla möjliga geografi- och kändisklurigheter som jag inte alls förstår mig på, och som kan vara svåra att slå upp eller googla fram lösningar på också… Jag anser nämligen inte att det är fusk att slå upp sånt som man inte kan. Det är ju lärorikt, det är så man lär sig mer.

Kalops är gott. Helst med älgkött, men nötkött går också bra. Och vitpeppar, kryddpeppar och lagerblad. Däremot vill jag INTE ha kryddpeppar i köttbullar, som också är en sak på k som jag gillar. Kryddpeppar i köttbullar får dem att smaka lutfisk…

Kaffe har jag druckit sen jag var i tioårsåldern, ungefär. Först bara när jag var till främmandes. Genom åren har jag nog druckit mera te. Det var nog först i 20-årsåldern jag började laga kaffe åt mig själv fast ingen annan skulle ha. I tonåren la jag socker i kaffet, men det slutade jag med sommaren -81. Däremot vill jag helst ha mjölk i, framför allt för att jag har så svårt att dricka riktigt varma saker, men också för att smaken blir mildare. Periodvis har jag varit tvungen att avstå från kaffet pga. magbesvär, men nu dricker jag nog kaffe åtminstone en gång per dag. Eftermiddagskaffet är viktigast. Kaffe på tom mage går inte alls.

Livet er ikke det værste man har og om lidt er kaffen klar. (Benny Andersen)

0 reaktioner på ”tö eller snö – tankar igår”

  1. Jag började ”dricka” kaffe väldigt tidigt, d v s när jag kom från skolan skar jag upp en ansenlig mängd bullaskivor och satte mig vid köksbordet med en eller flera goda böcker och doppade bulla i kaffe och läste…och överlämnade det som var kvar i kaffekoppen till min mor. Jag tvivlar på att hon drack upp det. Tills för några år sen drack jag 2-3 pannor kaffe om dagen men på senare tid har jag blivit relativt moderat i mitt kaffedrickande. Jag som trodde att man inte kan förändras när det gäller så grundläggande saker. Men jag vill fortfarande ha snö och inte tö.

    1. Kanske du använde för lite bulla, Haje, fastän det står en ”ansenlig mängd” 🙂 När maken var barn åt han visst sånt där som jag inte just nu minns vad det kallas på dialekt, då man trycker ner bullaskivorna i kaffet och äter med sked. Då sugs kaffet upp…

      Jo, snöskottning är utmärkt motion. Här sker skottningen dock i huvudsak med traktor.

  2. aj förresten, snöröjning är ju utmärkt motion, som kan varieras beroende på vad man använder för tillhygge, mycket roligare än gräsklippning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *