fbpx

Glad påsk, eller nåt

Påskhälsningar från föräldrahemmet! Ska jag blogga varje dag i 100 dagar får jag vara lite envis… och inte ge upp fastän jag är hänvisad till mobilen och hade glömt mitt lösenord…

Och så fick jag inte ens välja vilket lösenord jag ville. Papp diin is too weak 🙂 det borde man väl få välja själv, att man är beredd att ta risken!

Annars är allt frid och fröjd här. Maken har redan somnat, hunden ligger vid mina fötter och vi har ätit utsökt lammentrecote som mamma hade lagat.

0 reaktioner på ”Glad påsk, eller nåt”

  1. Tänkte kommentera din förra taext,men det fanns inget kommentarsfält där. I Petsmodialekten används nog hon,uttal”on”då och då. Jag kan själv använda det ibland. Ex ”ha on bestemd si na ?” Eller : ”Ho jir e me kvinnon idaa,ha on vakna po feil siido?”Det är i vänskaplig och lite skämtsam ton man använder det.För mig låter det som om man närmar sig personen lite försiktigare,det känns mera rakt på att säga”ha do vakna po feil siido?

    1. Tack, det var trevligt och intressant att höra att det förekommer! Om jag har hört någon Petsmobo säga så, så har det liksom passerat utan att jag tänkt på det. Min mommo var ju från Petsmo, så jag har anknytning dit 🙂 frånsett att vi numera hör till Petsmo också tack vare skäritomten… Jag vet faktiskt inte varför det inte går att kommentera på det förra inlägget, jag tycker att jag gjorde precis som vanligt när jag skrev det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *