fbpx

höstdagjämning och kläder

…var det igår. Med ålderns rätt (hö, hö) tycker jag att det fortfarande är varmt, och nästan längtar efter att det faktiskt ska bli kyligt så att jag ska veta vad jag ska klä på mig på morgonen. Nå, igår hade jag jacka på mig som annat folk när jag for till jobbet (med bil, det regnade) – dagen innan hade jag ärmlös topp och jeansväst då ”alla andra” hade jacka och halsduk.

Sen kan det bli lite kyligt på jobbet, luftkonditioneringen är så effektiv, i synnerhet i våra undervisningsutrymmen. I går inledde jag höstens kandidatseminarier, och när jag ska undervisa tänker jag lite mera på vad jag ska ha på mig än annars. För den som är tämligen klädointresserad är det lite knepigt, det där – hur mycket ska jag följa strömmen och klä mig anständigt, och hur mycket ”får” jag vara mig själv också i form av klädsel på jobbet?

När jag var rätt ny som universitetsanställd, kände jag lite mera press på mig att passa in, också klädselmässigt. Fast det tröttnade jag på. Jag vill ju känna att jag är jag, och att jag står för det också i vardagen. Alltså har kläderna betydelse även för mig, kanske lite i form av en provokation.

Men, igår ville jag alltså… öh…. tja, inte vet jag. Vara till min fördel? Det låter så fånigt. Som om jag var till min nackdel på nåt vis i förrgår med mina bara armar och min jeansväst med nitar. Faktum är att jag aldrig märkt att jag inte skulle ha blivit tagen på allvar bara för att jag är mer jeans-och-tröja-typ än dräkt-typ. Så, jag tog bl.a. på mig ett par skor med (låg) klack i stället för hälsosandaler. Höga klackar kan jag inte ha pga. en fotskada. Och så gick jag omkring och kände mig obekväm för att det lät ”klopp, klopp” för varje steg jag tog. Det är en form av uppmärksamhet som jag inte vill väcka, fast jag inte annars har något emot att synas och höras. Jag tassar hellre omkring tämligen ljudlöst. Undrar hur man ska tolka det? Det är ju inte så att jag vill spionera och överraska…

Gårdagens outfit
Gårdagens outfit

Nåja. Höstdagjämning, jag gillar ljuset men gillar också ljusen (stearinljusen) och mörkret. Bara det skulle bli lite svalare också 😉

0 reaktioner på ”höstdagjämning och kläder”

  1. Det var en fin outfit du hade – en sådan kunde jag väl tänka mig att bära. Jag igen vill gärna ha lite klack på skorna på jobbet, men inte alls hög utan sådär lagom. Och det är ok att det smäller lite när man går, bara det inte blir för uppseendeväckande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *