fbpx

inlägg 52. svartvit bild

Spännande med en fotoskola i en blogg! Jag har inte satsat på bilder (vilket förmodligen märks). Min styrka (tror jag) och framför allt mitt intresse och min vilja ligger i att skriva. Nu har jag i alla fall tagit mitt livs första svartvita foto, helt i experimentsyfte och tar gärna emot feedback.

min morsdagsros
min morsdagsros

0 reaktioner på ”inlägg 52. svartvit bild”

    1. Där har du onekligen en poäng 🙂 jag bara fotograferade första bästa objekt inom räckhåll, alltså något som jag tänkte skulle visa kontraster mellan ljust och mörkt och med den saken blev jag nöjd. Rosorna ser nästan finare ut i svartvitt, den som är mest utslagen har börjat vissna i kanterna.

  1. Tack! Det har du säkert rätt i. Jag trodde att det var bara gamla färgfoton (från 60-talet, typ) som bleknar med åren, men tyvärr har vissa av mina foton från 70- och 80-talet också tappat färg.

  2. Fint foto,tycker jag. Jag tycker ibland att det ser konstnärligt ut med svartvita foton. Det vimlar överallt av perfekta,fotoshoppade och arrangerade foton. Jag gillar spontana ögonblicksbilder bäst.

    1. Så tänker jag också, att de arrangerade fotona är lite… konstgjorda. Men samtidigt förstår jag dem – det är skillnad på att ”bara” vilja ha ett minne och på att skapa konst med olika medel. Jag är fortfarande inne på minne-linjen, men det skadar ju inte att lära sig lite tips för att få bättre bilder. Ögonblicksbilder av människor är knepiga att fånga, likaså av djur, då de ofta rör på sig hela tiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *