fbpx

inlägg 61. en fotoutmaning

Jag är rätt bra på att nappa på diverse utmaningar, men lite sämre på att klara av dem. Kanske beroende på att jag vägrar ta någon stress för det ena eller det andra 🙂

Men eftersom jag har tänkt att jag ju kan försöka lära mig fotografera lite bättre med de blygsamma ”verktyg” jag har, nappade jag på Rebeckas utmaning om att fotografera en bild per dag i en månads tid utgående från en lista med Dagens tema. I dag är temat Självporträtt.

Och jag som gillar att märka ord, började förstås fundera på om det är någon skillnad mellan självporträtt och selfies. För mig känns det där med självporträtt finare och högtidligare, lite som att man borde vara vackert klädd och ha en sån där kamera med fjärrutlösare och sitta på något fint ställe och verkligen skapa en bild som man skulle kunna bevara för eftervärlden. Någon sån lyckas jag definitivt inte åstadkomma, så det blev en selfie i all hast. För en gångs skull raderade jag faktiskt ett par varianter, annars brukar jag mest tänka ”äh, det duger” och glatt ladda upp också foton som inte framställer mig i så smickrande dager.

IMG_0114

Tja. Här är alltså en selfie av mig, tagen när jag kom Vasahem efter att ha varit på utställning på Kramilejsan – Halihei -konstutställning. Pia Kääpä, som ställer ut oljemålningar, är en av de många personer som jag lärt känna via bloggen.

Egentligen är det där inte alls något dåligt självporträtt, fastän det förmodligen inte är så fototekniskt skickligt gjort. (All eventuell skicklighet därvidlag är slumpmässig.) Så där ser jag ju ut. För det mesta glad, med ålderns rätt försedd med en hel del skrattrynkor. Förargliga självlockar i pannluggen, jag plattade den i morse men den har envist börjat böja sig igen… Gärna skojiga örhängen, och helst mera blonderade slingor än jag har nu. Ofta svarta kläder. Och ofta släpande på ”grömt ti tavara” (grannens uttryck), eftersom jag har tre hem plus att jag dessutom är hos mina föräldrar ibland. Tyvärr syns inte hela högen med ”tavara” 🙂

IMG_0111

Jag passar på att flika in en (definitivt inte skickligt tagen) bild av några av Pias tavlor också. På samma utställning kan man också se en kortfilm gjord av Susanne Hedman. Jag får allt lov att gå dit en gång till så att jag får se filmen, idag var det så mycket folk då det var vernissage att jag bara kom åt att se en liten glimt av den…

0 reaktioner på ”inlägg 61. en fotoutmaning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *