fbpx

inlägg 70. Malins träningslista

Eftersom jag alltid gillat att fylla i diverse listor och formulär, och eftersom träning och motion är en viktig del av mitt liv nappade jag på Malin Anderssons träningslista i bloggen Min helt vanliga vardag.

Hur ofta tränar du?
Det beror lite på vad man avser med ”träning”. Om träning är all motion, blir det ca 10 ggr per vecka under arbetsåret. Nu, när jag är ledig blir det lite mindre. Främst för att hundpromenaderna minskar i längd. En vanlig arbetsvecka blir det ca 6 hundpromenader och 4 egentliga träningspass. Hundpromenaderna minskar i längd när jag är vid sommarstugan, eftersom det inte finns vägar på ön, bara någon kort liten stig, annars är det att klättra över stock och sten som gäller. Jag skulle gärna träna mera än 4 gånger per vecka, men orken räcker inte riktigt till. Då tänker jag att det är bra att få frisk luft och att röra på sig, även om promenaderna inte innebär systematisk träning längre, då jag är i så pass bra kondition. 
11150297_10153195713858058_8406362576594905412_n
 
Vad är din favorit träningsform?
Jag gillar att träna i grupp, och tycker om många gruppträningspass, men min favorit är nog LesMills BODYCOMBAT. En fartfylld form av träning, som har inslag från flera olika kampsporter, men man slåss inte med någon annan än med sig själv. Fortfarande är jag något av en BC-instruktörs-wannabe, fastän jag ibland tänker att jag är för gammal och för styv för att lära mig att göra rörelserna tillräckligt renlärigt för att bli godkänd. Det vet man aldrig förrän man försökt, eller hur? Hursomhelst är jag inte där än.
IMG_0115
Varför?
Jag gillar musiken. Tuff, lite hardcore. Elektronisk, snabb dunka-dunka som verkligen uppmuntrar dig att ”move your ass” (och inte bara den 😀 ) Så gillar jag att jag inte utan vidare klarar alla rörelser. Utmaningen, alltså. Att se att jag kan bli bättre. Och att verkligen höja pulsen och svettas så att det stänker. Att få göra en jumpkick och skrika ”aaarghh” är en fantastisk anti-stress-övning. 
 
Favoritövning?
Mja. Har jag nån sån? Förutom jumpkicken 🙂 Jag gillar ju allt (nästan). Plankan, om jag tänker på det senaste halvåret. Minst 4 minuter 😉
 
Favoritmuskelgrupp?
Öh. Nån sån vet jag inte om jag har. Det hade varit lättare att ange en o-favorit. Kanske benen?
 
Var tränar du helst?
På gymmet. Helst i grupp alltså, eftersom jag uppmuntras av instruktören och de andra. Jag är ju också instruktör själv, och hoppas att jag kan uppmuntra och inspirera deltagarna att inse hur roligt det är att träna!  I måndags fick jag bra feedback av en kund som var på sitt livs första BODYPUMP-pass. Hon tyckte att det var väldigt roligt och kände sig så upplyft efteråt. Kan man få bättre feedback än så? <3
 
Någon träningsform som du skulle vilja prova på?

Boxning. Inte att boxa på andra människor, men på säckar och sånt. Jag har bara testat lite, och det verkar kul. Det kunde vara läge för det nu då jag har paus från gelnaglarna… när jag testade Boxercise vid Jeppis gym i vintras (eller när det nu var) bröt jag en av mina vackra naglar, voj voj…

Vad är målet med din träning?
Att må bra och orka med tillvaron. Att ha roligt! Sen vill jag gärna förbättra min kondition och smidighet och styrka lite till. Gärna komma tillbaks i den form jag var för 5-6 år sen, före utbrändheten. Och så lite tekniskt bättre än jag var då!
Vad finns i din gymväska?
Träningskläder (bh, top, byxor, strumpor), rena trosor att ta på efter träningen, drickaflaska, svetthandduk, pulsbälte, mikrofonbälte, gymhandskar, diverse ”luntlappar” med spinningprogram (eftersom jag inte instruerar spinning regelbundet kan jag behöva en påminnelse), deodorant, fuktighetskräm, badhandduk, hårspray, mousse… och ibland sminkväska om jag ska till jobbet efter gymmet. Två plastkassar också, den ena att lägga den våta handduken i och den andra att lägga svettiga träningskläder i efter passet. 
IMG_1229
 
Vad har du helst på dig då du tränar?
En åtsittande topp och helst också åtsittande byxor, av bra material som andas och transporterar ut svetten. Men jag kan träna i nästan vadsomhelst som inte är för varmt. Huvudsaken är en bra bh och bra skor! 
005
Vad lyssnar du helst på då du tränar?
Eftersom jag helst tränar i grupp är det ju inte alltid jag som bestämmer musiken. När man är LesMills-instruktör får man snällt ta den musik som gäller för just det pass man håller. När jag är ute och promenerar lyssnar jag ofta på BP-musik för att kunna köra en mental repetition av alla övningar. Jag har ju minnessvårigheter (på riktigt) och måste repetera otaliga gånger för att klara av att hålla egna pass. I samma syfte lyssnar jag också på mina egna listor med zumbamusik, och musik som jag själv plockat ihop för spinning, RPV (mage-rumpa-lår), core (kroppens mittparti), ”kehonhuolto” och stretching. Stretchingmusiken lyssnar jag bara på när jag stretchar. 
När karnevalsamba var min huvudgren lyssnade jag förstås på sambamusik också. Det här fotot togs för tre år sen under Konstens natt i Vasa.
När karnevalsamba var min huvudgren lyssnade jag förstås på sambamusik också. Det här fotot togs för tre år sen under Konstens natt i Vasa.
 
Tränar du helst ensam eller i grupp?
Jag vill helst ha sällskap. Om jag ska styrketräna ensam, blir det så lätt att jag tänker ”äh, jobbigt” och inte tar ut mig tillräckligt. Idealet skulle vara att ha en PT som skulle stå och blänga på mig om jag inte tar i ordentligt 🙂 men då det är så dyrt… 
 
Vad äter du helst efter ett svettigt tränigspass?
Om jag vet att det tar över en halv timme tills jag är hemma och kan äta ordentligt, brukar jag dricka en… öh… ”palautusjuoma”? heter det återhämtningsdryck på svenska, det låter så konstigt. Eller äta en proteinbar. Sen beror det på vilken tid på dygnet det är vad jag äter efteråt. En rejäl portion med både protein, kolhydrater och fett. 
image
 
Vem är din förebild då det gäller träning?
När det gäller kändisar är det absolut Susanne Lanefelt. Den som varit med tillräckligt länge (och tittat på Sveriges tv) minns kanske hennes Gymping och ”kniiip”. Sen har jag en lokal kändis som förebild, Milla Simons. Förutom dem har jag förstås flera förebilder på ”mitt” gym, t.ex. min förman Pia Niemi, min andra gymförman Aino Rouhiainen och mina instruktörskollegor Eve och Janna med flera. Det finns flera förebilder bland kunderna också, t.ex. en dam som är över 80 år och fortfarande går på BODYPUMP! 
Ibland gäller det att fräscha upp sig och fara till jobbet efter träningen :)
Ibland gäller det att fräscha upp sig och fara till jobbet efter träningen 🙂
Jag antar att det framgår med all önskvärd tydlighet att jag älskar att träna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *