fbpx

inte som alla andra

Inspirerad bl.a. av Daniela har jag funderat på det här med att inte känna sig riktigt som ”alla andra”. Det är förvisso inte första gången jag tänkt på det, men ändå… Jag minns en gång för många år sen, då jag var programledare under något… möte, samkväm… minns inte vad det kallades, men det var i alla fall en trevlig tillställning som församlingen hade ordnat. Av någon anledning kom det där temat med att inte vara som andra upp, eller att känna att man inte riktigt passar in. Det var inget officiellt tema för tillställningen, men det kom liksom ändå på tal i den familjära stämning som rådde. Och det intressanta var att vi var så många som inte ”passade in”. Vem är då egentligen de där ”alla andra” som man inte är likadan som, kan man ju fråga sig…

Skämt åsido, alla vet vi ju att de där ”alla andra” inte finns. Ändå kan vi känna oss udda och utanför, både i positiv och i negativ bemärkelse. Numera har jag accepterat att jag inte är som alla andra, och icke-är som andra med flaggan i topp. Märk väl, jag inbillar mig inte att jag är bättre än andra bara för att jag är udda, absolut inte! Jag har bara lutat mig tillbaka och är tillfreds med att jag är jag och ingen annan. Vilket jag förvisso gjort då och då under livets gång, men det känns som att jag är närmast att vara mitt sanna jag nu. Jag har anpassat mig så att det räcker och blir över, nu är det slut på den saken.

Så till en förteckning över företeelser där jag känner att jag inte är som ”alla andra” (ska läsas med glimten i ögat):

  1. Jag tycker verkligen inte att det är snyggt med helskägg på karlar. Ok, jag är den första att framhålla att man har rätt att klä sig som man vill, ha den frisyr man vill osv. och där måste det ju också ingå att få ha skägg om man vill, men näää…. Titta t.ex. på de här glada islänningarna… suck :p
  2. Jag blir INTE mätt av en Magnumglass, en avokado, ett kokt ägg… eller en tesked kokosfett i kaffet. Det ska till mycket mer än så!
  3. Jag har inte legat vaken och oroat mig när familjens ungdomar varit ute om kvällarna eller nätterna.
  4. Jag skulle bli vansinnigt irriterad om jag hade någon älskling som skulle ringa mig flera gånger om dagen för att höra hur jag har det.

Någon som känner igen sig?

2 reaktioner på ”inte som alla andra”

  1. Måste säga att jag inte ens tänkt den tanken. Var och en är ju unik på sitt sätt. Då jag tänker efter är jag annorlunda då det gäller resande. Om resor tycker jag inte. Blir bara trött och irriterad. På sin höjd reser jag till Hellnäs.:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *