fbpx

ledig måndag

RIKTIGT ledig måndag, eftersom jag inte ens håller någon timme på gymmet idag.  I vanliga fall brukar jag vara ledig från mitt ordinarie jobb på måndagar, men ha en gym- och uträtta-ärenden-dag. Nu är jag kvar i skären och har höstledigt och jag tycker att det är fullständigt underbart.

Så här vackert var det i går kväll. Eller ännu vackrare färger, telefonkameran gör dem inte riktigt rättvisa.
Så här vackert var det i går kväll. Eller ännu vackrare färger, telefonkameran gör dem inte riktigt rättvisa.

Om det är nån som till äventyrs undrar hur det går med Hälsostegen (de som inte undrar behöver ju inte läsa), så har jag noterat vissa saker:

  1. Det var som jag tänkte, armbandet ”hittar” inte alla steg. Alltså, ytterligare ett tecken på att det var ett dåligt köp. Jag blev misstänksam och kollade stegmängden upprepade gånger i går kväll medan jag travade av och an och bl.a eldade i bastun, och inte ETT ENDA steg kom till. Det betyder att jag egentligen med gott samvete får plussa på minst 400 steg per dag till det som mätaren visar. All vardagsmotion ska ju också räknas, när tanken är att man ska röra på sig!
  2. Jag fick ett utmärkt tips på en sida, Omvandlingstabell för stegräknare, av min syster. Den ger en ungefärlig fingervisning av hur mycket motion man får av ”steglös” träning. Finemang. Dels för att jag lite harmset tänkte att armbandet inte kommer att ”veta” att jag är på spinning eller tränar bodypump, dels om det är så att vissa områden här på ön befinner sig i ”radioskugga” så att armbandet inte vet om att jag går. T.ex. då jag ska städa idag, och moppa bort spåren efter ”hundbarnbarnet” Hugo, som har farit hem till Vörå igen.
  3. Omvandlingstabellen behövs också för att jag överhuvudtaget ska kunna slutföra deltagandet i Hälsostegen. Om jag skulle fortsätta med dessa evighetspromenader över stock och sten, skulle det nämligen snarare bli en Ohälsostege för mig. Redan efter fyra dagar har jag fått ont i min skadade fot. Det är ju inte så att jag inte skulle orka gå drygt 6 km per dag, visst gör jag det, men foten tar stryk av det ojämna underlaget. Trots att jag använder mina specialsulor som ska stöda foten och motverka smärta. Förra natten småvärkte foten och vristen så att det delvis störde nattsömnen. Alltså, fram för annan typ av träning och motion nu, så att foten får återhämta sig.

I dag blåser det kallt. Jag har haft sån tur de här två senaste veckosluten, att vinden inte har varit nordlig. Vi har vårt ställe på norrsidan av ön och får in nordanvinden rakt i famnen. Under två veckoslut har jag kunnat sitta ute och njuta (visserligen rejält påklädd, men ändå) både på verandan och på vår fristående terrass. I dag är det inte läge för det, fastän solen skiner. Ska jag sitta ute och sticka och läsa, eller bara njuta och meditera, får jag söka mig nån annanstans. Det kan hända att det går att sitta i hammocken bakom stugan, jag ska kolla. Men det är möjligt att det är för dragigt där också. Det är så skuggigt här på hösten, solstrålarna kommer bara fram i små glimtar mellan träden och har inte möjlighet att värma ordentligt.

IMG_1632

På andra delar av ön är det soligare. I går gick vi en runda för att kolla att blåsten inte gjort nån skada på grannarnas tomter. Hundarna hjälpte till 🙂

IMG_0128
Avslutningsvis en mysbild från lördagskvällen. Blomman fick jag av yngste sonen och hans flickvän, och maken överraskade med en flaska vin <3

0 reaktioner på ”ledig måndag”

    1. Det börjar onekligen mer och mer bli så. I förrgår blåste det så kallt att jag faktiskt hölls inne och stickade och njöt av solen genom fönstret i stället. Jag funderade på att gå på picknick till södra sidan av ön, men blev helt enkelt för lat för att komma mig för. Det var så skönt i fåtöljen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *