fbpx

lite snö

…hade det kommit i natt till min stora förtjusning. Jag har varit ledig idag. Började med att sova till klockan 10 ungefär, tog sedan en lång och lugn frukoststund medan jag funderade på vad jag skulle göra idag. Har man tagit en viss potentat i båten får man lov att ro honom i land, och i det här fallet gäller det de rektorsbehörighetsgivande studierna jag påbörjade i januari, som snart ska slutföras. Så trots ett visst affektivt motstånd uppbådade jag lite viljekraft och slutförde en av de uppgifter jag har kvar inom den studiehelheten. Men jag unnade mig också ungefär en timmes skogspromenad ute i det sköna vädret.

Dagens bokstav är E. Jag tycker om… Ekorrar. Elefanter. Elljusspår. E-type. Eurythmics. Eld. Energi. Exegetik. Eskatologi. Escargot.

Nåja, elefanter… jag får uttrycka mig analogt med förriga bloggen.fi-vännen Husky som skrev att hon tycker om kor men vet inte om det är besvarat. Jag känner ingen elefant, men de är respektingivande och fina djur.

Eld är något av det mest rogivande som finns. Inte så att jag tror att jag har några pyromantendenser, men det är så njutbart med levande eld. En del av det underbara med att vara ute vid villan är nog elden. Vi grillar ofta vår mat där, och använder ved som får brinna och bli en lagom glödbädd att grilla på. *längtar* Här hemma har vi också möjlighet att elda, både i en öppen spis som påminner om en kakelugn (den har gjutjärnsluckor som man kan stänga om man vill att den ska ge mera värme) och en vedspis.

Escargot, vitlökssniglar har jag bara ätit en gång, men jag gillade det. Det var tillsammans med bloggvännen Sussi i Nagu i våras… <3

Eld i hjärtat ger rök i huvudet. (Ordspråk från Tyskland.)

0 reaktioner på ”lite snö”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *