fbpx

inte dagen D…

Men en väldigt bra dag. Och dagen då jag ska skriva tio saker jag gillar på bokstaven D. Än en gång skulle det vara frestande att skriva egennamn och tänka på trevliga personer med namn som börjar på dagens bokstav…

Dans. Dumle. Dynor. Dricksvatten. Dagdrömmar. Drömmar. Drömtårta. Dajm. Dotter. Drottningsylt.

En hel del ätbart, som vanligt. Drömmar är goda, men svåra att baka. Första gången jag skulle baka drömmar blev de mardrömmar, de var skarpa som sten…

Dricksvatten, det är nog så viktigt. Vi är nog så bortskämda med gott dricksvatten här i Finland att vi inte alltid ens förstår att uppskatta hur bra det är. Jag dricker oftast vatten till maten efter att det konstaterades att jag har laktosintolerans. Det fanns inte sån där god laktosfri mjölk då, och så vande jag mig vid att äta mera i stället för att dricka kalorier (jag drack mycket mjölk innan jag visste att jag inte tål sånt). Men jag använder laktosfri mjölk till matlagning, i kaffet, på gröten osv. Hursomhelst, vatten är utmärkt. Och är man törstig, är vatten det bästa och vettigaste alternativet att släcka törsten med.

Dans är något av det bästa jag vet. Både pardans och sånt man dansar mera för sig själv, som t.ex. min favorithobby karnevalsamba. Det ligger en sån livsglädje i att få röra sig till musik. Det ligger nog i blodet för mig, om jag t.ex. är ute och handlar och det spelas musik i affären, så börjar jag automatiskt gå i takt med musiken 🙂 Ett tag i tonåren försökte jag avstå, eftersom det sades att dans eventuellt kunde vara en synd. Men jag kom nog över den tvekan ganska snabbt. Det mesta, för att inte säga kanske allt, kan bli till en synd om man använder det på fel sätt.

Att ha en dotter är alldeles underbart.

Det mödrarna förr kallade synd väljer döttrarna nu att kalla erfarenhet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *