fbpx

Lucka 1. EFIT

EFIT, ett foto i timmen. Något sånt inlägg har jag aldrig gjort tidigare, så varför inte såhär den första december till ära? Rätt långtråkigt blir det, jag tror nog att jag håller mig till devisen ”mera text, mindre bilder” som vanligt framöver.

Jag siktade på att jobba hemifrån idag, eftersom jag är i lite sämre form (det här med utmattningsdepression sätter sina spår och känns av mera ibland) för närvarande, och har en hel del att utföra före jullovet under de futtiga ca 18 timmar per vecka som jag jobbar. Därför ställde jag väckning kl 8. Annars brukar jag stiga upp kl 06.15 tillsammans med maken på måndagar.

Första fotot, en suddig selfie togs kl. 8.20. Då hade jag inlett dagen som så ofta med en stunds avslappning och meditation. Rödmosig i ansiktet efter ca 12 timmar i sängen.

IMG_0790Sen var det dags för frukost. När man jobbar hemifrån är det bara att sätta i gång då man känner för det, inget besvär med att klä på sig och fixa till sig och sånt. Den första timmen brukar jag ägna åt att gå igenom e-posten och dagens/veckans program. I morse fanns det bara sju mail i inkorgen, och egentligen bara ett som behövde svaras på. Meddelandet flaggades för åtgärder i morgon. Jag har inte alltid allt som behövs till hands när jag jobbar hemifrån. Fotot som togs 09.20 visar lite planering. Eftersom mitt skrivbord är lite… belamrat, med sånt som inte har med jobb att göra, bredde jag ut mig i köket i stället. Laptop, almanacka, att-göra-listan, kaffe, en skål med vindruvor, diverse böcker…

IMG_0791Den första arbetstimmen blev bara 30 minuter eftersom jag inte hade fått desto mera nytt att åtgärda. Så jag tog en fb-paus medan jag drack upp kaffet. Därefter fortsatte jag med att förbereda en föreläsning till kursen i Vårdvetenskapens vetenskapsteori måndag 8.12. Temat för den dagens första föreläsning av tre är evidens. Jag hade påbörjat jobbet med den föreläsningen tidigare, och kände lättnad över att bli klar med den.

IMG_0792

Andra föreläsningstemat är den historiska utvecklingen av vårdvetenskapens vetenskapsteori i Finland i allmänhet och vid ÅA i synnerhet. Jag kämpade med att försöka rita figurer i PowerPoint…

IMG_0794

När jag hade jobbat i en timme med historiken klädde jag på mig, la i tvättmaskinen och tog ut hunden på en promenad. Det är en verklig fördel med att jobba hemma – att komma sig ut i friska luften i dagsljus när man har paus.

IMG_0793

Till lunch blev det risgrynsgröt och plommonsoppa som var kvar från lillajulafton. Jag fortsatte med föreläsningsförberedelserna och det tredje temat, vetenskapen och samhället. Innan jag började skriva ner något satte jag mig i soffan och läste det jag hade kvar att läsa i den nya kursboken.

IMG_0796

Det är också en fördel med att jobba hemma, man får sitta bekvämt då man läser in sig på material…. Sen blev det kaffedags.

IMG_0795Efter kaffet tyckte jag att jag hade fått nog av föreläsningsförberedelser och slutförde i stället en granskning av en magisteravhandling och skrev ett utkast till utlåtande, som jag skickade till den andra granskaren.

IMG_0798Sen hade jag inte så mycket arbetssug kvar. Men jag lyckades i alla fall jobba vidare med finslipningen av ett artikelmanuskript och få bort ca 350 ord… 350 till att ta bort *suck*. Det är så förargligt då man måste hålla sig till ett begränsat antal ord och referenslistan räknas med 🙁

01b173debc523738dc77a838832effd31c80a067d3Familjen började efterlysa mat och jag började också tycka att det räckte till för den här arbetsdagen.

Kyckling och auraost, serverades med potatisgratäng och sallad.

IMG_0800Sen fick jag ta en mysstund i soffan med min virkning medan jag laddade ner det nya BODYPUMP-programmet, som jag får börja lära mig så småningom. Alla träningsprogram som kommer från LesMills är licensierade, och byts ut med tre månaders mellanrum. Då är det ”bara” att lära sig en timmes nytt program när man är instruktör 🙂 men man måste inte byta ut hela på en gång. Jag får se hur mycket av det nya som jag hinner lära mig till den 10.12, då jag har nästa BP-timme vid gymmet.  Högst en låt av tio per dag, brukar jag satsa på, alltså kommer jag inte att byta ut hela då.

IMG_0802När jag krånglat tillräckligt med nerladdandet och sparandet (att jag aldrig lär mig…) och lyckats synkronisera musikalbumet till min telefon tog jag ut hunden på en liten kvällspromenad.

IMG_0805Och så trodde jag att jag inte skulle vara uppe längre kl. 20.20 när det skulle ha varit dags för nästa foto, men det var jag, fast jag pratade med mamma i telefon så det blev ingen fler bild 🙂 Nu är det i alla händelser läggdags så att jag orkar med morgondagen… Väckning kl. 8 då också, jag far till jobbet till kl. 10 då vi har lärarmöte.

 

 

 

 

 

0 reaktioner på ”Lucka 1. EFIT”

  1. Ja, tänk att sådana där presentationer tar sådan tid att producera! Få tänker på det, utan tycker att lärare har så korta dagar. Annu halv sju satt jag med en grej som jag ändrade lite på.

  2. Så är det, Kicki, det är mycket som tar tid, både det tekniska arbetet med presentationen (om man vill använda sig av en sån) och att läsa in sig för att kunna ämnet (när man är relativt ny i gamet eller om kurslitteraturen byts ut) och att välja vad man tar upp och vad de får läsa själva… Jag har också märkt att folk tror att man gör förberedelser ”på egen tid”. Så är det ju inte, det hör till jobbet.

    1. Hej Åsa! Trevligt! Jag har många fler bilder på henne på min fb-sida, jag har varit lite dålig på att krydda mina blogginlägg med bilder. Kanske det blir fler så småningom! Hon är rätt unik i sitt slag, en mittelspitzbordercollieschnauzer 🙂 Ha en bra dag du också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *