fbpx

Lucka 2. Dagens julförberedelser

Jag har en liten tanke om att jag varje dag ska göra åtminstone någon liten förberedelse inför julen. I dag har jag gjort två, kanske. Eller tre.

Först plockade jag fram en elektrisk ljusstake i mitt arbetsrum på jobbet. Jag gillar att ha lite adventsstämning där också. Tyvärr lyste den endast med sin frånvaro (av ljus). Äsch då. Och närbutiken hade inga nya ljusstaksbrännare. Kanske nästa vecka. Åtminstone är ljusstaken på plats.

Den andra julförberedelsen var att jag skrev på paketkort till fem julklappar, som jag paketerade in förra veckan när jag var i lägenheten i stan. Då hade jag inga paketkort, och butiken jag besökte (inte samma som ovan) hade inga paketkort. Åtminstone hittade jag inga, och jag är dålig på att fråga efter saker som jag inte hittar själv. Men i fredags köpte jag paketkort och nu är saken alltså åtgärdad på de där fem paketen. Och jo, jag vet att man kan skriva direkt på paketen, men då borde man ha en bra penna som inte trycker genom julpappret och så tycker jag att det är trevligare med paketkort. Och jo, jag vet att man kan pyssla och laga paketkort själv, men jag är verkligen inte pysslande av mig *ryys*, i synnerhet inte om jag inte gör det för att ha trevligt tillsammans med små barn och nu har jag inga såna till hands och dessutom är jag ju extra försiktig med att hitta på mera att göra åt mig nu då orken tryter mer än vanligt.

Den tredje julförberedelsen var att leta efter en skarvsladd. Som jag inte hittade. Skarvsladden skulle jag ha för att kunna tända stjärnan i sovrumsfönstret i lägenheten. Undrar vart den har tagit vägen… En av sönerna har i alla fall hängt upp stjärnan, vackert så 🙂 Månne skarvsladden kan finnas på vinden… eller så får jag köpa en till. Skarvsladdar kan man väl aldrig ha för många av.

I dag blir det inga foton på varken frånvarande skarvsladdar, inslagna paket eller olysande ljusstakar 😛

 

 

 

0 reaktioner på ”Lucka 2. Dagens julförberedelser”

  1. Har också börjat lite smått, men idag blev det bara tillskärning av ett kuddöverdrag som ska bli en julklapp. Det ska sys i morgon på förmiddagen på min lediga dag. Sedan blir det gardinbyte till en juligare variant i vardagsrummet.

    1. I måndags tror jag faktiskt inte att jag gjorde nån julförberedelse alls, Kicki. I dag tänkte jag köpa en julklapp till pappa, men det var tur att jag hann märka att jag var utan plånbok (fast förargligt) innan jag vare sig hade lagt något i kundkorgen eller tagit en kopp kaffe i caféet *suck då jag är så slarvig*. Tur i oturen att jag numera sgs alltid kollar först att jag verkligen har plånboken med innan jag plockar åt mig något, erfarenheten att äta på restaurang utan att ha plånboken med satte djupa spår…

  2. Om du redan har fem julklappar klara kan du nog känna dig duktig. 🙂 Här är inte en endaste julklapp klar, endast ångest över vad man skall köpa. Gillar att ge personliga julklappar, istället för att bara ”köpa för köpandets skull”, men det är lite svårare ibland 🙂

    1. Visst är det trevligt med personliga julklappar, Sara, men vi brukar hålla det där med julklapparna på en rätt enkel nivå så då är det inte så svårt. I dag har jag hämtat ett paket på posten som innehöll två julklappar till och de är mera personliga än de där fem jag redan paketerat in 😉 så nu har jag väl uträttat dagens julförberedelse då jag öppnat postpaketet…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *