fbpx

Lucka 12-13… lucka 14 har jag liksom inte öppnat än

På fredag innehöll luckan ett fint Luciatåg med Vasa övningsskolas elever. Jag for till jobbet för att vara med om Luciamorgonen tillsammans med en pensionerad vän och tidigare arbetskamrat, fast jag var ledig. Jag tycker så mycket om Luciatraditionen. Och nu då jag inte har barn eller barnbarn som har dagis- eller skoljulfester jag kan gå på, missar jag ju sånt om jag inte själv tar mig dit där Lucia och jul firas. Tyvärr kom jag mig inte för att ta med något att fotografera Luciatåget med. Min kamera har alldeles för dålig blixt, det hade gått att försöka med telefonen men den hade jag i väskan i arbetsrummet.

Egentligen var det ju Lucia på lördag. Så då fick Zumba Jammer Anssi Heikkilä en liten Luciaöverraskning, när han var i Vasa och höll fortbildning för Zumbainstruktörer, och dessutom en Master Class som var öppen för allmänheten. Anssi är en otroligt inspirerande och duktig lärare, jag sitter fortfarande och småler över vilken fin dag det var i går. Kroppen känns mer eller mindre mörbultad – men det gör inget! Om man dansar och skuttar i sammanlagt ca 4 timmar (med lite pauser då och då, men alltså så att man aktivt rör på sig i 4 timmar) ska det väl få kännas.

01b196a9c01ff892074eb9beb9e73573d0685e194b

Anssi tillsammans med Martha Zamora, som ordnat så att vi fick honom hit till Vasa…

01e1ff0faf36f26d5e4930a2c0a0467405b1fc9913

…och Anssi tillsammans med mig, som är så ny zumbainstruktör att jag bara instruerat tre låtar än 😀 Men det är bra att träffa andra instruktörer och få nätverka, en instruktör i Vasa lovade att föreslå en av sina arbetsgivare att jag skulle kunna fungera som vikarie vid behov. Tyvärr fick jag ingen egen zumbatimme vid gymmet, nämligen, gymkunderna tycks föredra andra typer av träning så det har blivit allt färre deltagare under zumbatimmarna. Undrar vad det beror på? Nån allmän trend? Att zumba känns för lätt? För svårt? För… icke-renlärigt, om man tror att det ska vara danslektioner och inte har insett att det är pulshöjande konditionsträning som är inspirerad av en massa danser? För… dansant, om man inte är så dansintresserad? Eller…?

01eadbcd8e062fb060e791131a047c4827bce2ebd7

 

Det improviserade Luciatåget på scenen. Anssi fick en lussekatt 🙂
010b7690e1cfe49f48c574b8c097d3013838ade5f4

 

Anssi har en hemsida, där man kan läsa mera om honom och om vad han sysslar med.

I dag blir det inget zumbande för mig, jag behöver vila. Men maken, hunden och jag ska nog ge oss ut på en skogspromenad i jakt på en julgran.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *