fbpx

Lucka 14-19. Jullov

Dagarna och luckorna går. Själv har jag mest jobbat, ätit och sovit. Tämligen ointressant, fast inte tråkigt.

14.12 var det underbart väder. Maken, hunden och jag var ute i skogen och spanade efter potentiella julgranar. Vilken tur att vi hann se ut flera tänkbara innan det kom mera snö 🙂 Inte för att jag bryr mig. Skulle julgranshuggandet ankomma på mig, skulle jag ta första bästa granruska och optimistiskt tänka som mommo – den blir nog vacker bara den blir klädd. Men, om man ser till ”idealet” har maken och jag inte riktigt samma smak, han skulle gärna ha en yvig och tät gran, medan jag gärna har en rätt så gles gran med kraftiga kvistar. I år ska vi ha granen på ett nytt ställe eftersom vi möblerat om, och då passar det bäst med en ganska smal gran. Vi får se hur det blir. Ingen stress med granen här, vi tar in granen kvällen före julafton som vanligt. Tror jag. Men det blir antagligen till att hämta hem den i morgon eller på söndag, eftersom maken jobbar under dygnets ljusa timmar både må och ti.

15.12 hade jag årets sista undervisning i klass. Eftersom det var måndag (jag är alltid i bäst form på måndagar, bara jag har fått återhämta mig under veckoslutet) orkade jag också med egen träning vid gymmet direkt efter jobbet. Skönt. Läggdags blev det vid 20-tiden. Sova är ju nr 1 på min prioriteringslista, och det är inte tråkigt. Det är både nödvändigt och behagligt.

16.12 skrev jag…. hm, hur blev det nu… två utkast till bokkapitel klara. Och höll handledning med en doktorand. Det var min arbetsdag i ett nötskal, och det fanns inte mycket energi kvar efter det.

17.12 var jag på årets sista psykoterapisession. Och på jullunch till Svenska klubben, för sista gången i egenskap av anställd vid Socialvetenskapliga institutionen vid Åbo Akademi. Från och med nyårsdagen existerar inte denna institution längre. Maten var god och jag blev mätt och sen orkade jag inte göra något mer den dagen.

18.12 var årets sista arbetsdag för min del. Jag bedömde en tentamen och skrev ytterligare ett utkast till bokkapitel klart. Och avnjöt en utsökt jullunch vid Strampen med mina fackföreningskollegor. Både onsdagens och torsdagens julbord var i min smak, men jag gillade faktiskt torsdagens ännu bättre. Salladsvän som jag är, uppskattade jag speciellt salladen med rödkål och granatäpplen och den glöggmarinerade osten med nötter… mmmmmm.

19.12, det är i dag. I dag har jag varit hundvakt, och det gillar jag verkligen att vara <3 Och så har jag haft herrbesök, det är inte alla dagar, och jag gillar ju karlar, kan en dag bli bättre :p Efter herrarnas besök fungerar dessutom internet till belåtenhet. De höll på att förstöra min laptop, men tyvärr lyckades de inte…. 😀

Inte mycket kvar av denna dag för en som brukar stupa i säng mellan kl 20 och kl 21. En liten kvällspromenad med hunden ska det i alla fall bli! Lånehunden, mitt ”hundbarnbarn”, har farit hem.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *