fbpx

Mina morgonrutiner

…en mysig lista som jag hittade hos Sara.

När går du upp?

Det beror på vad jag ska göra. Jag har inga fasta tider. Jag vill gärna ha minst en och en halv timme på mig innan jag ska i väg.

Vad är det första du gör varje morgon?

Oftast ägnar jag ungefär en kvart åt lite morgonyogameditationsstretch (jag vet inte vad som är den bästa benämningen för det jag gör). Jag lägger undan kudden, så att jag ligger plant och börjar med en stund i Shavasana, dvs. jag ligger platt på rygg, med fötterna en bit ifrån varandra, armarna vid sidan av kroppen, också en bit ifrån, jag gör nacken lång och drar in hakan och andas med djupa, lugna andetag tills det inte längre gör ont någonstans. Sen vrider jag huvudet till vänster så långt det går, samma procedur: andas lugnt och djupt tills det slutar göra ont. Och till höger, samma procedur igen. Ibland avslutar jag med att ligga en kort stund i fosterställning på höger sida. Under den här övningen fokuserar jag också på att det ska bli en bra dag.

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?

Det beror också på vad jag ska göra. Ca 10-20 minuter, kanske. Fixar håret och sminkar mig gör jag inte i badrummet. I badrummet uträttar jag mina behov, borstar tänderna och ev. duschar 🙂

Är frukost viktig?

O ja! Jag är alltid vrålhungrig på morgonen.

Vad äter du till frukost?

Det varierar, men gärna kvarg med frukt/bär och hemgjord müsli.

IMG_1918.JPG

Är du morgontrött?

Ja. Därför försöker jag se till att jag har möjlighet att sova tillräckligt, och lägger mig minst 9 timmar innan jag ska upp, om jag har en tid att passa. Om jag är ledig vill jag INTE bli väckt, jag vill sova tills jag vaknar av mig själv!

Vad har du för alarm?

Nån random signal på min iPhone.

Hur ser en perfekt morgon ut?

Då vaknar jag av mig själv när jag sovit färdigt. Helst i skären, och helst ensam med hunden. Sen äter jag frukost utomhus och läser Bladet och facebook och e-post i sisådär två timmar 🙂

IMG_1255.jpg

Vad är det bästa med morgonen?

Att ha en oskriven dag framför sig.

Hur går du helst klädd på morgonen?

Pyjamas, morgonrock och tofflor 🙂

IMG_1805.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *