fbpx

Siljes Wanderlustlista

…originalet hittar du här. När jag var ung, trodde jag att jag skulle komma att resa Mycket. Jag gillar nya upplevelser, många språk och att liksom försvinna i vimlet på obekanta ställen. Möten med nya människor. Aha-upplevelser och nya kulturer.

Särskilt många resor har det ändå inte blivit. Den som känner mig, eller som har läst min blogg en längre tid, vet att mitt (i-lands)”problem” inte är att det inte skulle finnas intressanta saker att göra och att uppleva, utan tvärtom: det finns så oerhört mycket som är intressant. Och alla gör vi våra prioriteringar i livet. Mina val har inte gett mig god ekonomi, men de har gett mig mycket annat gott. Och, som det är nu får man väl hålla med mina söner om att ”varför ska du resa, du sitter ju ändå bara och stickar och glor”. Men det är förstås trevligt med variation i vad det är jag glor på.

Första frågan: stadssemester eller solsemester?

Jag gillar båda. Egentligen har jag bara varit på två solsemestrar. Den ena till Hurghada i Egypten år 2011 och den andra till Playa del Inglés på Gran Canaria år 2014. Inte kan jag ju påstå att jag varit på särskilt många stadssemestrar heller… hm, jag har väl varit till Stockholm och Umeå och Tallinn och… Pargas, typ. Men gillar båda, det gör jag! Nä, nu ljög jag – jag har ju varit i Reykjavik på Island också! Och i Kolding i Danmark. Samt besökt andra städer… frågan är när det ”räknas” som en stadssemester? Jovisstja, jag har ju varit i Leningrad också, medan staden hette så! Två gånger, t.o.m.

Stadssemester 2012
Stadssemester 2012

Vilka länder har du varit i?

Få se nu. Finland, Sverige, Norge, Danmark, Island, Sovjetunionen (Ryssland), Estland, Tyskland, Holland, Belgien, England, Ungern, Malta, Grekland, Egypten, USA och Spanien (Kanarieöarna). Det var rätt många! Tyskland, Holland och Belgien har jag bara passerat genom på väg till England. Ungern, Malta, Grekland och USA har varit arbetsresor.

Solsemester 2011. Riktigt varmt var det inte...
Solsemester 2011. Riktigt varmt var det inte…

Senaste resan du gjorde?

Stockholm i februari 2015.

483756_10151505366103058_443814665_n
Fusk, det här är från en annan båtresa, men… poängen är ungefär densamma :p

Längsta resan du varit på?

USA-resan, då jag var på konferens i San Antonio, Texas.

Och varför hittar jag inte ett enda foto från den resan? 🙁 De är tydligen kvar på min gamla laptop + att jag inte ens orkat ladda upp några på fb eftersom jag drabbades av burnout och blev sjukskriven en kort tid efter den resan…

Hurdan resväska har du?

Det beror på vart jag ska och hur länge jag ska vara. Min älsklingsresväska är rosa (förstås), men den är ganska liten. Mest för weekendresor. Så har jag en svart som är lagom för 4-5 dagar och en STOR svart som sällan är i bruk. Den mellanstora är av hårdplast, den rosa och den STORA är mjukare.

38959_416547818057_764410_n

Hur reser du helst: tåg/bil/flyg/båt/buss?

Det beror på vart jag ska och i vilket syfte. Tidigare for jag ofta på arbetsresor till Helsingfors, då mitt jobb delvis var utlokaliserat dit. Då ville jag åka tåg. På tåget kan man röra på sig, och man kan använda restiden till olika arbetsuppgifter. Om resan tar längre åker jag helst båt. Då kan man också röra på sig, och jag tycker mycket om att sitta och sticka (!) på båten och titta på utsikten och på människorna, det blir absolut inte långtråkigt. Flyg är helt ok, men obekvämt, samma gäller buss, och att köra bil själv är ansträngande då man måste vara så koncentrerad. Sitter jag i baksätet blir jag lätt illamående, och numera är jag minst (till formatet) i familjen, så om vi ska bila tillsammans hamnar jag av bekvämlighetsskäl i baksätet…

223897_10150257574138058_5214834_n

Drömresemål?

Australien! Jag vet inte varför, men Australien har fascinerat mig ända sen jag gick i högstadiet. Ett annat drömresemål är Hawaii, det vet jag inte heller riktigt varför. Om jag tänker mera realistiskt är det nog Spanien/Kanarieöarna som lockar mest just nu, eftersom jag är så ivrig att lära mig spanska.

Till Malta skulle jag också gärna fara fler gånger, helst privat nästa gång och inte behöva tänka på jobb!
Till Malta skulle jag också gärna fara fler gånger, helst privat nästa gång och inte behöva tänka på jobb!

Har du någon resa inplanerad?

Det beror på vad som avses med ”inplanerad”. Jag hoppas att maken och jag ska kunna resa nånstans, kortare eller längre, under 2016. Helst till ett spansktalande ställe, och helst i februari eller mars. Återstår att se om det blir av!

Det bästa med att resa

…tror jag att jag redan nämnde. Miljöombytet, och känslan av frihet. En illusion av att kunna göra vad som helst och fara vart som helst…

0 reaktioner på ”Siljes Wanderlustlista”

  1. Herrejee vad du har fått se många länder. 🙂 Själv är jag riktigt ressugen nu, och har varit det en tid, men skulle hellre fara upp till Lappland så sambon får köra snöskoter och jag fotografera och se renar, än att svettas i värmen. 🙂

    1. Jag har också försökt föreslå Lappland, men se det går inte hem hos maken… jag har bara varit till Lappland en gång i mitt liv och det var på sportlovet när jag gick i nian.

      …och jo, det blev oväntat många länder, jag som tycker att jag rest så lite 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *