fbpx

skriv, skriv, skriv

Allra först ska jag be om ursäkt för att det ibland dröjer innan jag besvarar kommentarer. Jag skriver inte blogginlägg så flitigt numera, och av nån outgrundlig anledning kommer inte alla kommentarer till min e-post, som jag kollar dagligen. Inställningarna är så att kommentarer godkänns direkt, om den som kommenterar har kommenterat min blogg tidigare, medan nya kommentatorer hamnar i ett ”awaiting approval”-limbo som jag dessvärre inte kommer ihåg att kolla varje dag. Hursomhelst har det inte hänt sen jag blev wordpress-bloggare att jag behövt avvisa någon kommentar, så jag hoppas att mina läsare inte tar illa upp för att det pga. min tankspriddhet dröjer ibland innan jag upptäcker kommentarerna och svarar.

Särskilt mycket flitigare bloggande kommer det knappast att bli i november heller. Den som läst min blogg en längre tid vet att jag älskar att nappa på diverse utmaningar som jag inte alltid lyckas genomföra. En del av tanken med det är faktiskt också att vänja mig vid att misslyckas. Man FÅR ge upp, och vissa saker går alldeles utmärkt att lämna bort utan att världen rämnar. Det gör inte ett dugg om man är en quitter, såheså.

Hursomhelst, idag har jag börjat skriva på ett manuskript till en roman. Bara på skoj. Via NaNoWriMo, som går ut på att man ska skriva ett manuskript på 50 000 ord i november. Det blir i snitt 1600-nånting ord per dag. I dag skrev jag 1705 ord enligt den officiella ordräknaren. Tanken är att man utan desto mera putsande och reflektion ska vrida ur sig ett manuskript. Att man ska träna sig i att producera text och att sätta sina tankar på pränt. 50 000 ÄR mycket, men jag vill väldigt gärna försöka. Jag har ju lekt med tanken att skriva en bok i hela mitt liv. Och jag har skrivit en bok, men det är en doktorsavhandling och det är liksom inte samma sak. Sen har jag inga ambitioner på att bli publicerad och berömd osv., jag vill bara skriva. Som när jag började blogga. Om nån sen i något skede läser det jag skrivit är det bara trevligt. Tipset om NaNoWriMo fick jag på Michaelas blogg, tack för det!

Om man tar sitt romanskrivande på allvar ska man säkert göra en massa research och planera i detalj osv. Det har jag inte gjort. Jag vill inte ta saker så allvarligt, jag vill bara göra och se vad som händer. Så det enda jag har bestämt på förhand är var det ska börja och ungefär var det ska sluta och att boken ska handla om en dam som heter Margaretha, en flicka med rosa hår och en hund. Det känns riktigt spännande att se vad de kommer att hitta på när de får börja leva sina egna liv!

29 dagar kvar…

Kan nån mac-användare förresten förklara för mig varför Bilder har försvunnit från den där menyn som kommer upp när man ska lägga in bilder i t.ex. ett blogginlägg eller på facebook? *gaah* *lägger till en random bild bara för att*

Den här har jag dessutom stulit på internet. Fy på mig.
Den här har jag dessutom stulit på internet. Fy på mig.

0 reaktioner på ”skriv, skriv, skriv”

  1. Tack! Jag har tänkt att jag ska försöka hålla mig till den här jämna takten. Idag ligger jag på 3347. Märkligt att inte word och den där officiella räknaren är helt överens om antalet ord, men, det är inte så viktigt. Roligt är det iaf än så länge 🙂

 1. En till som också pysslar med NaNoWriMo! 🙂
  Jag ligger själv på 5500 ord just nu. Funderar på att srkiva mera ikväll, då jag inte har något bättre att göra.
  Hur man gör karaktärer så faktiskt har jag också gjort som du beskriver: Jag har radat upp alla mina karaktärer vid en startlinje, skjutit iväg ett startskott och låtit dem springa. Sen har jag följt efter för att se vart de har tagit vägen.
  Jag har tidigare försökt på allvar att ”planera” varenda story, men det tråkiga med sådant för mig är att då vet jag ju redan vad allt som kommer att hända. Det är ju tråkigt, att inte få upptäcka något.
  Lycka till!

  1. Tack John, vad trevligt att vi är flera också inom den här delen av världen! Jag har liksom föreställt mig att jag ska skriva de där 1600nånting orden per dag medan jag äter frukost i stället för att läsa facebook. Jag är så långsam i vändningarna och får ta det försiktigt med vad jag planerar in efter att jag drabbades av en burnout för drygt fyra år sen, så jag behöver ha tänkt ut en rutin, annars skulle det inte bli av. Jag har aldrig testat nånting liknande tidigare. Lycka till du också, det är spännande!

  1. Tack Kicki! Det svåraste är faktiskt att hålla sig till konceptet och bara skriva utan att redigera. Hjärnan vill så gärna tänka ”nej, nu använde jag samma verb igen… äsch, jag skrev ju ’nog’ i förra meningen också…” och korrigera. Enligt konceptet ska man göra alla korrigeringar och kompletteringar sen efter november. Om man vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *