fbpx

skrivpaus

Jag brukar faktiskt ha en julkalender, eller adventskalender, i bloggen jag också som många andra. Inte med utlottningar, men med reflektioner om det ena och det andra för varje dag, eftersom jag gillar att skriva. Nu verkar det emellertid som att jag fyllt mitt skrivbehov i november med att skriva det där romanmanuskriptet, så jag hoppar över kalenderskrivandet i år. Kanske det blir ett inlägg per vecka, på mina lediga torsdagar? Vi får se.

IMG_4599

Såhär 100 år efter alla andra kan jag ju också lägga in ett foto från Galan. Det var en jättetrevlig fest, och jag lär inte ha varit äldst på huvudfesten 😀 men troligen nog på efterfesten (inte bekräftat).

Annat då, som har hänt medan jag skrivit manuskript och sånt?

I förrgår var jag med som en av fem instruktörer vid tillfället Zumba för den goda saken i Kvevlax. Det var fantastiskt roligt. Och jag fick minsann motion den kvällen, eftersom jag först höll min egen zumbatimme vid Academill, och sedan hastade iväg till Kvevlax för att zumba loss i en och en halv timme till. Visst kändes det i benen, men det gick bra och jag skulle ha kunnat fortsätta ännu längre… den fysiska orken är det inget fel på, det är hjärnan och tankarna som inte alltid gör som jag vill.

IMG_1698

Tyvärr har jag inget foto från det tillfället, här kommer i stället en bild där jag har samma outfit, från ett annat zumbatillfälle härförleden. Ingen kan väl missa att jag gillar rosa (och blått)?

Så har vi en rejäl utrensning på gång här hemma. Vi har ett ”bord” (egentligen är det snarare en hylla) vid Folkhälsans Loppis och Retro Bazar i Smedsby. Nummer 35 *hint hint* Periodvis har vi sålt riktigt hyfsat, nu har det varit en lite stillsammare period. Vi ska ha kvar grejorna någon vecka till, om vi åtminstone får ihop till bordshyran, som är 18 €/vecka. Jag tycker faktiskt att någon skulle kunna köpa det fina piratskeppet eller den fina leksaksborgen som vi har överst på hyllan (och varför hittar jag inget foto på loppissakerna nu, suck). De är i så gott skick att de skulle passa utmärkt som julklappar, det förvånar mig att de inte gick åt genast.

I fredags var maken och jag på en trevlig kväll i Saluhallen i Vasa. Det var en temakväll om Joulun juustot & Viinit, arrangerad av Juustomaa i samarbete med Vinum Wasa.  Kvällen bjöd på intressant information, mysig stämning och fina, ibland oväntade smakupplevelser. Jag kan verkligen rekommendera motsvarande tillställningar för den som vill lära sig mera om ost och vin (och kan finska).

IMG_1727

Det jag har lite svårt för med såna här finsmakarostbrickor/tallrikar är att osten ska vara rumstempererad. Jo, jag vet att smakerna kommer fram bättre då, men för mig känns det så ohygieniskt… Gott var det i alla fall. Jag gillade speciellt gräddosten och den där blåbärsosten som finns ungefär vid ”klockan 2”. Vitmögelost är inte riktigt my cup of tea, men tillsammans med de utvalda vinerna gav de också intressanta smakupplevelser. Inte alls illa!

IMG_1728

Visste ni förresten att det är inne nu att servera mousserande vin i såna här stora baljor? Det hade jag inte hört förr.

Ha en stressfri och glad adventstid!

0 reaktioner på ”skrivpaus”

  1. Så fin du var på galan, ung och slank och smälte säkert in bland de andra glänsande bloggdamerna!
    Skriver du ingen julkalender kan du alltid läsa Stigs på bloggen.fi, jag har just traggla mig genom lucka ett, sorgligt men ”pö sänt”! 🙂
    Vitmögelost är gott med vindruvor inget vin för min del.) Ha det gott! <3

    1. Tack lma7! Jo, jag hör till Stigs största beundrare och läser allt han skriver 🙂

      Jag tycker liksom att vitmögelost är så… smaklös, jag vet inte hur jag ska beskriva den. Blåmögelost är mera i min smak. Ha det gott du också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *