fbpx

snopet

Trodde jag skulle få se ett Luciatåg idag, men av olika orsaker missade jag det. Nå, det är väl en världslig sak, men jag skulle gärna ha sett Lucia, det är så stämningsfullt och fint. För övrigt har jag faktiskt skrivit (nästan alla) julkort och orkat träna samba också på egen hand ikväll, fastän jag kom hem från jobbet först kl 18.30. (Tur att inte alla dagar är såna.) Hungrig som en varg var jag, och ingen hade lagat mat, och då blir det lätt så att man plockar i sig allt möjligt. Efter att ha slängt i mig en Ipren mot huvudvärken (fastän den kanske bara berodde på lågt blodsocker) började jag med tre morötter, fortsatte med ca 250 gram vindruvor, sen en köttpirog med tre ostskivor, ketchup, senap och gurksallad, därefter en bulgarisk yoghurt med citronsmak och sen kaffe och lite mörk choklad. Det gjorde gott. (Och nu tycker jag faktiskt att bloggen är lite dum med mig i kväll, tidigare i kväll kunde jag inte skriva inlägg alls och nu sa den mitt i allt ”you don’t have permission to do that”. Knaper de, bloggen, jag har väl visst permission att skriva i min egen blogg.)

Dagens bokstav är… M. Där skulle det återigen vara lätt att hitta på namn. Men det skulle jag ju inte göra. Jag gillar Mamma. Mostrar. Medmänsklighet. Mys. Morötter. Mjölkchoklad. Motion. Makaronilåda. Mellanmål. Middagsmat.

Mostrar är något av det bästa som finns. Jag har förmånen att få ha tre mostrar, som alla är underbara på sitt vis. Oj, jag tänkte inte på att också morbröder börjar på m! Jag har nämligen också två underbara morbröder. Kram på er allihop, om ni till äventyrs skulle råka läsa det här! Så är jag moster också, till två härliga systersöner. Och min syster är en underbar moster till mina barn.

Morötter är goda och mättande. Jag vill helst ha morötterna råa. Det är inte så ofta jag ids riva dem, det går så bra att knapra i sig moroten som sådan. Nog äter jag kokta morötter också, men inte med samma goda smak.

Mjölkchoklad är smaskens. Helst Marabou. Men eftersom jag har laktosintolerans kan jag inte äta så mycket mjölkchoklad (vilket förmodligen är bra, med tanke på tänderna och figuren), åtminstone inte utan att ta laktas, och det känns alltid så osäkert fast man har tagit laktaskapslar, eftersom jag inte riktigt vet hur stor dos jag skulle behöva till hur stor mängd laktoshaltiga födoämnen.

Styrka är förmågan att bryta en chokladkaka i fyra bitar – och sedan bara äta en av dem. (Judith Viorst)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *