fbpx

oj

Jag glömde visst skriva något inlägg igår. Den dagen var en sån  där lite förvirrad, men ändå riktigt bra dag. Jag hittade två jobbrelaterade saker som jag hade förlagt å det gruvligaste. Och inte var de på särskilt konstiga ställen heller, men då man a) inte är så ordentlig fastän man försöker vara strukturerad b) faktiskt inte har det så bra med minnet, så kan det ta en stund, i detta fall dagar, innan man hittar det man ska ha. Det var dels en hög med övningsarbeten som jag visste att jag hade gått igenom och gett vitsord men inte fattade var de var och sen en mapp med artiklar som jag samlat för min forskning, och som jag var övertygad om skulle vara på jobbet, men det var den inte…

Övningsarbetena låg i min kappsäck som delvis fortfarande är ouppackad sen jag var till Helsingfors för två veckor sedan… Mappen låg ovanpå en bokhylla här hemma, liggande så att man inte såg vad det var, och där var också en annan mapp med artiklar till min forskning, den hade jag inte hunnit sakna än 🙂 Men jag hade inte en aning om att jag tagit hem dem. Så där är det då man jobbar på flera ställen, Vasa, Hfors och hemma….

Gårdagens bokstav är N. Hm, det kan vara svårare. Jag gillar Nougat. Näsdukar. Nycklar. Nasolin. Nejlikor. Nyponsoppa. Noblesse. Nevöer. Naivitet. Nattlinnen.

Hehe, det blev en ganska konstig lista. Näsdukar och Nasolin, nåja, det har att göra med att jag är glad att sånt finns. Jag är ju lite snuvig för jämnan, så jag använder näsdukar varje dag, året om. Nasolin eller annan snuvspray använder jag inte varje dag året om, det vet jag att man inte får. Men jag använder sånt då och då. Jag har lite sned skiljevägg i näsan, vilket gör att jag väldigt lätt blir täppt och då är det svårt att sova.

Noblesse är choklad, inte ”fint folk”. Tunna, goda skivor med choklad. Kanske det är nougat i dem också? Jag minns inte riktigt, men de är lite krispiga. Länge sen jag ätit såna… mmmm….

Jag får visst erkänna att jag inte riktigt vet om nevö heter nevöer i pluralis, och för en gångs skull orkade jag inte slå upp ordet för att kolla. Jag kom nämligen först att tänka på engelska ”I love my nephews”, och så kom jag på att man faktiskt kan använda det ordet på svenska också fastän det inte är så vanligt. Mina systersöner, alltså <3 <3

Ja, och naivitet – jag gillar då folk är godtrogna, omisstänksamma och spontana.

Barn är enastående varelser och det är vi som ska försöka efterlikna dem och inte tvärtom. (Lone Dybkjær)

0 reaktioner på ”oj”

  1. För mig känns naiv som synonymt med enfaldig och det tar jag defintivt inte som en komplimang. Men det kan ju också betyda barnslig och det kan man ju få vara någon gång.

    1. Jag tänker nog mera på det där barnsliga, Kicki. (Och om någon skulle tycka att jag är enfaldig, så bjuder jag på det, för jag vet ändå att jag är rätt klyftig ;)) Alltså, när jag har blivit beskylld för att vara naiv har det varit i betydelsen (som jag har uppfattat det) alltför blåögd och godtrogen. Och det vill jag gärna fortsätta vara, en som tror allt och alla om gott och väntar tills motsatsen är bevisad (om ens då) med att misstro folk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *