fbpx

på efterkälken

Hm, inte tycks jag hinna i kapp med det här med ett inlägg per dag fram till julafton. Igår kväll blev det inget inlägg för den dagen. Vi uppträdde med samba på Vuxeninstitutets julfest och sen var vi i sambagruppen ut och åt, och sen paketerade jag några julklappar och sen var det dags att lägga sig. Idag blev det också god mat tillsammans med många fina arbetskamrater på Il Banco i Vasa. Italiensk julmat. Mmmm.

Men hur ska jag komma på tio saker jag gillar på O? Det låter svårt, i synnerhet om man inte får välja namn på personer. Ost. (och sen då…?) Oberoende. Ofarlighet. Ohejdad. Ohemul. Oförbätterlig. Oldboys. Opartiskhet. Nä, nu hjälper inte ens ordboken. Olle. Origami.

Puh, det blev knepigt och lite långsökt. Ohemul gillar jag för att det är ett så absurt ord, och för att det får mig att tänka på Hemulen. ”vid min svans, det här är ju ohemult…”

Och med olle menar jag alltså inte någon mansperson som heter så, utan en sån där stickad tröja som man (i Sverige åtminstone) kallar olle ibland. Länge sen jag haft nån riktig olle. De är varma och fina, men oftast pickas de…

Origami ser vackert ut, men jag är inte så händig att jag skulle lyckas med sånt…

– Se upp, sa hemulen argt. Du bet mig i tummen! – Oj, ursäkta, sa Sniff. Jag trodde det var min! (ur Trollkarlens hatt, Tove Jansson 1948)

0 reaktioner på ”på efterkälken”

  1. Äsch, med stor möda skrev jag tio o-ord och ”du skrev fel captcha” får jag se … HRRRMF! (men de var ändå från ordboken så… 😀 ) KRAM!

    1. lma7 och Bogart – förr funkade det inte att göra så där som Bogart skriver, då fanns texten inte kvar, men den saken har förbättrats så numera kan man göra så. Jag skriver också ofta in fel captcha-kod eller glömmer att skriva in den… och det var såååå förargligt när jag hade skrivit långa genomtänkta svar som försvann… Kram!

  2. lma7: Om jag förstod dig rätt så försvann kommentaren, eller?

    Jag har många gånger skrivit fel captcha-kod. Men då backar jag med webbläsaren och kommentaren brukar faktiskt finnas kvar.

  3. Scriptrix: Det är knappast datorn det hänger på utan webbläsaren, skulle jag tro. Själv använder jag Firefox och där fungerar det att backa. Ladda ner Firefox om du inte har den redan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *