fbpx

liiti kvar

…till jul, och ännu mindre kvar till jullovet för min del. I år är det ju ett sånt där arbetsgivarvänligt år, då den som inte har jullov eller semester kring jul har väldigt få extra lediga dagar. Jag har jullov 22.12-8.1, det känns skönt. För jag SKA ha jullov då, har jag bestämt. I mitt jobb är det ju så att man i stor utsträckning väljer själv när man jobbar och när man ser till att få ta ut sin ledighet. Just nu är det tyvärr så att jag kommer att få jobba extra mycket fram till och med den 21.12 för att med gott samvete (inför mig själv och inför mina studerande) kunna ta ledigt, men det ska nog gå, jag har varit oväntat pigg den här veckan, och när man ser nån ända på det är det oftast också lättare att lägga manken till lite extra. Jag kan ju inte skjuta upp hur mycket som helst till januari heller, för då kommer det nya uppgifter och nya utmaningar…

Dagens bokstav (nä, gårdagens, få se om jag hinner ikapp idag…) är P. Jag gillar Pappa. Politik. Pappersarbete. Pepparsås. Pepparbiff. Pepperoni. Popcorn. Pizza. Popmusik. Passistor.

Politik – ja, i dess mera grundläggande betydelse av någon form av ideal för hur man bygger upp samhället, och vilka tankar som synliggörs i sättet man gör det på. Inte partipolitiskt tjafs om småsaker och missunnsamhet och mygel och personlig prestige och sånt. Utan om hur vi vill att samhället ska vara uppbyggt så att vi tar hand om alla medborgare på något sätt. Om var individens ansvar ligger för honom själv och för de andra människorna, och var samhällets ansvar kommer in. Vad vi kan vänta oss av varandra, och vad vi kan göra för varandra och sånt.

Om det är någon som till äventyrs inte vet vad en passista är, så är det en kvinnlig solodansare i brasilianska sambatåg. De är ofta väldigt skickliga. Och jag är väldigt glad över att jag ska få dansa som passista under sambakarnevalen i Helsingfors 2012. Det säger kanske mera om sambaskolans storlek och utbud på dansare som vill och vågar ställa upp, än om min skicklighet i det här fallet, men det är jag medveten om och bryr mig inte om. Det är roligt. Punkt slut.

Pappersarbete, jo, jag gillar att skriva och fylla i blanketter och sånt. Faktiskt. Även om jag också gillar praktiska uppgifter och fysiskt arbete. Det negativa med pappersarbete är att det lätt blir lite ensidigt för kroppen (nå, det finns nog praktiska uppgifter också som kan bli ensidiga), men då är det ju tur att det finns träning och motion som motvikt till detta.

Om jag ljuger, så är det bara för att jag tror att jag talar sanning. (Phil Gaglardi)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *