fbpx

det är vitt där ute

…började en sång som fanns i en skolsångbok då jag var barn. Melodin var ganska konstig och dyster. Men jag kände mig allt annat än dyster då jag vaknade och såg att marken blivit vit. Det ser genast mycket juligare ut. Idag ska jag fortsätta skriva på en artikel. Så ska jag unna mig en promenad medan det är ljust, laga mat och så ska vi på De vackraste julsångerna i kyrkan ikväll. Jag och en annan familjemedlem (yngste sonen?) ska hjälpa till att dela ut sångblad, så vi ska vara på plats senast kl 17.30. Min favoritjulpsalm är Giv mig ej glans, hoppas vi sjunger den, annars är kvällen förstörd 😉

Bokstaven Q hoppar jag definitivt över. Då blir det R. Jag gillar Rött. Rosa. Ridning. Risgrynsgröt. Risotto. Rock. Ah, nu bara m-å-s-t-e jag lägga in en rocklåt innan jag fortsätter… en av mina absoluta favoriter…

httpv://www.youtube.com/watch?v=CwIvBNsSywQ

Reggaeton. Rosor. Rumba. Romantik.

Rosa är en av mina favoritfärger genom åren, blått är den andra. Ändå har jag mest svarta kläder. Men det är trevligt att pigga upp sig med lite färg ibland. Nu har jag en rosa – nej, två rosa handväskor, ett rosa paraply och en rosa almanacka. I ett par år har jag haft en stor svart almanacka, storlek A4, där man kan skriva mycket, och så är den så stor och synlig att jag inte tappar bort den i första hand. Men nu tycker jag så mycket om min rosa Texashandväska, att jag ville ha en almanacka som ryms i den, och då fanns såna almanackor i rosa också. Det känns riktigt uppiggande. Mina läs/arbetsglasögon är också rosa, lite åt det rosa-lila-hållet kanske, dem tycker jag mycket om. Jag hittade ett ”senilsnöre”, en kedja av ”metallic” pärlor att ha glasögonen i på Tiimari, den kostade inte mycket, men den är bra att ha, både för att hålla reda på glasögonen och för att den samtidigt ser ut som ett smycke. Det är nämligen bättre att använda de glasögonen vid datorn, än att använda de nya, röda, progressiva glasögonen. Annars skulle jag behöva en annorlunda arbetsstation, där skärmen skulle vara placerad på en lägre nivå.

Ridning är roligt, men jag har inte ägnat mig åt den hobbyn som vuxen. Jag slutade rida nån gång i 16-årsåldern. Då hade jag ridit några år utan att bli särskilt mycket skickligare. Men roligt var det, som sagt var. Också fastän jag ramlade av en häst då jag var 13 år och fick hjärnskakning och måste tas in på sjukhus.

Rumba, alltså dansen, ser också rolig ut. Jag kan inte dansa rumba. Det får bli något för framtiden…

En häst är gestaltningen av folks drömmar om sig själva – starka, kraftfulla, vackra – och den har förmågan att ge oss en flykt från vår jordiska existens. (Pam Brown)

 

 

0 reaktioner på ”det är vitt där ute”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *