fbpx

tjolahopp

Idag har jag blivit klar med ett artikelmanuskript, så i morgon ska det skickas iväg till en internationell tidskrift. Sen är det bara att hoppas att artikeln blir accepterad för publikation, eventuellt efter korrigeringar och kompletteringar.

Dagens bokstav (nä, fortfarande gårdagens…) är S. Jag gillar Sånger. Sympati. Sverige. Sjukhus. Samba. Salsa. Sensualitet. September. Spinning. Stavgång.

Sympati, det fick mig plötsligt att tänka på ett tereklaminslag som fanns när jag var barn. ”Teetä ja sympatiaa”… te och sympati. Det handlade om Lipton Yellow Label te. Hm. En av mina o-favorittesorter. Det blir så lätt för beskt. Det dricker jag bara om alternativ saknas.

September, månaden alltså, är verkligen ljuv. När naturen börjar byta färg, luften är hög och klar och det är friskt och skönt ute. Minns i november den ljuva september…

Innan jag hade prövat på spinning var jag verkligen skeptisk. Jag tyckte det lät oerhört ”töögot” (segt, långtråkigt) att sitta och trampa på en sorts motionscykel hur länge som helst. Och ingen träning för armarna får man heller, och ingen rörlighet i övre ryggen. Men det är faktiskt roligare än man skulle tro. Man pressas till att anstränga sig lite extra, då man trampar i takt med högljudd musik och eggas av en uppmuntrande instruktör som ropar saker i stil med ”alla orkar” och ”det här är inget att skratta åt” med en blick som får en att le ännu bredare trots allt flås. Länge sen jag varit på spinning, kanske i morgon kväll?

När kan den late arbeta? Hösten är för lerig, våren för regnig, vintern för kall och sommaren för varm. (Finskt ordspråk.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *