fbpx

dan före dan före dan före…

Bara EN arbetsdag kvar, sen får jag jullov… Men det kan hända att jag far en vända via jobbet ännu på torsdag förmiddag, misstänker att jag inte hinner bli klar i morgon, jag ska hämta 16-åringen i Närpes kl 18 då han ska komma hem på jullov och vill ha datorn m.m. med sig hem. Så, jag ska inte stressa, det går som det går. Några tenter kvar att rätta (fast det låter dumt, inte skriver jag ju ut att saker och ting är fel heller på den här nivån). Gå igenom och bedöma, kanske man skulle säga. Och så ska jag skicka in en artikel för publicering *hoppas på positivt besked* i en internationell vetenskaplig tidskrift. Och skriva vidare på en annan artikel, jag vill så gärna ha ett första utkast till hel artikel klar före jul.

Dagens bokstav är T. Tänk att jag inte kom ihåg om jag hade skrivit om T eller bara tänkt på T. Jag gillar Te. Tidningar. Tidskrifter. Tulpaner. Tupla. Täcken. Tritonia. Teater. Toalettbord. Tvättmaskiner.

Egentligen vet jag inte riktigt var gränsen går mellan tidningar och tidskrifter. Vasabladet är en dags-tidning. Allers är en vecko-tidning. Men sen finns det vetenskapliga tidskrifter. Antar att det också finns icke-vetenskapliga tidskrifter. Det där är lika förvirrande som frågan om vad som är en artikel, en notis, ett inslag osv. Hursomhelst gillar jag sånt.

För den som inte vet vad Tupla är kan jag berätta att det är en chokladbit, a chocolate bar, en chokladstång (på finlandssvenska) som är praktiskt delad i två bitar inne i förpackningen så man kan dela den jämlikt med någon man tycker om, om man så önskar. Tupla finns i olika storlekar, ”normal”, maxi, king size… och numera finns det visst också mini. Kanske minin inte är dubbel? Tupla betyder nämligen dubbel på finska.

Jag har ett toalettbord som har varit svärmors. Först, när vi städade undan och delade upp mina svärföräldrars tillhörigheter efter svärfars frånfälle, blev toalettbordet förvisat till ett uthus. Men av någon anledning kom jag på att jag nog ville ha det, så jag målade det blekrosa och tog det till heders. Där har jag diverse smycken och hårstylinggrejor och -produkter, och lite annat också. Det är Mitt bord, och jag tycker faktiskt om det, även om min första tanke var att toalettbord är förfärligt onödiga. Men jag sitter inte framför det när jag fixar håret, jag står, så det finns ingen pall framför. Det skulle inte heller vara så lämpligt, eftersom mitt toalettbord inte är modell skrivbord så att man skulle kunna ha benen under det, utan det är modell byrå, så man skulle sitta långt från spegeln.

Jag föredrar en god kopp te framför att ligga med någon. (Boy George) …Tja, det var han det…

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *