fbpx

sol, sommarlov, sockor och sånt

Tre veckor av mitt sommarlov har gått, fyra veckor är kvar. Och halva juli har passerat. Juli månad, som jag har tänkt att jag ska tillbringa i sin helhet i skärgården. Hittills har det funkat utan problem. Hittills har jag endast behövt tacka nej till en kompislunch 🙂 jag vill verkligen satsa på att vara här nu, i lugn och ro. Om någon nödvändigt vill träffa mig får hen komma hit…

Nå, vi får se. Ingen regel utan tänkbara undantag. Men jag njuter oerhört av den här fridfulla tillvaron.

Blomstersockorna spirar.

IMG_1990.jpg
Tills vidare utan blommor och band. 
IMG_2002.jpg
Blommorna och bladen är virkade. Nu skulle det gälla att fästa alla trådar och ånga sockorna så att de jämnar ut sig…
IMG_2005.jpg
…och att sy fast dem, kanske ungefär här? Så ska jag skaffa siden- eller spetsband att trä igenom ”hålranden” nedanför resåren högst upp på skaften. Men det får anstå till nån gång i augusti, då jag klär på mig igen för att fara in till Vasa som en helt vanlig kvinna…

I övrigt har jag som sagt mest tagit det lugnt. Fast under veckan som gått har jag faktiskt tvättat fönstren. Egentligen skulle jag gärna ha grundstädat stugan i maj, innan vi började vistas här, men det blev inte av förrän nu.

IMG_1999.jpg
Då och då tar jag fram mitt romanmanuskript och reviderar lite här och där. 
IMG_1992.jpg
Och så tränar jag förstås. Ljuvligt att kunna träna utomhus och ta ett dopp direkt efteråt. <3

Nu ska jag så småningom avsluta kvällen med lite styrketräning, yoga, bastu och ett kvällsdopp.

2 reaktioner på ”sol, sommarlov, sockor och sånt”

    1. Tack! Jo, de måste ju inte ha dekorationer, de är minsann färggranna ändå, men jag ville göra alla detaljer i mönstret åtminstone på det här första paret. De har dessutom lite till – jag använde tunnare garn och stickor än i beskrivningen, så jag fick lägga till en rand vid vristen och en rand på foten. Då var jag faktiskt bekväm av mig och gjorde bara några cm resår respektive några cm slätstickning med flerfärgat garn, i stället för att upprepa någon av mönsterränderna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *