fbpx

sommarregn och sockor

Mina njutningsfulla dagar kan måhända tyckas enahanda, men för mig är de det bästa som finns. Att sova, äta, sticka, läsa/lyssna på ljudböcker. Motionera eller träna, bada bastu.

Stickandet och läsandet görs utomhus eller inomhus, beroende på vädret. Idag inomhus, i går utomhus. Nu håller jag på med att brodera fast jordgubbar och tillhörande blad på jordgubbssockorna. Det är inte så enkelt. Pingvinsockorna är äntligen klara. Jag broderade ögon åt pingvinerna på fri hand. Det var inte så lyckat, men jag är för lat för att göra om dem. Jag vet inte om man borde ha bättre belysning eller starkare glasögon, då man har svårt att se svarta maskor. Lika bra att jag tar pingvinsockorna själv, så behöver ingen annan störa sig på de ojämnt broderade ögonen.

sommarsockor
sommarsockor

Inte för att det visade sig vara särskilt lätt att brodera på vitt garn heller. Om jag skulle vara riktigt noga, borde jag tydligen ha stickat en provlapp att provbrodera på. Det är svårt att brodera stjälkarna på jordgubbarna utan beskrivning då man inte är van. Jag har broderat ett och annat när jag var yngre, men det var på tryckta tyger och med brodergarn, inte på stickat, som känns glest och konstigt att sy på, och där man tydligen borde ha den rätta knycken för att få stygnen täckande.

De lilarutiga filtarna som skymtar på bilden är för övrigt något av det bästa jag köpt. Jag köpte dem till att ha som ”terrassfiltar”, fyra stycken. De funkar bra att ha som terrassfiltar, men så kyligt som det är här vid vårt sommarställe är en filt per person i minsta laget. Eftersom jag ofta är ensam här, får jag ta en eller flera, efter behag. Jag använder dem både inne och ute, ibland ovanpå täcket, ibland under täcket… de är helt enkelt synnerligen användbara. Billiga fleecefiltar, som verkligen var värda sitt pris.

Nu saknar jag bara mina gummistövlar. De svarta, hederliga Kontiostövlarna som jag har där hemma. Här har jag ett par billiga stövlar, som tydligen gått sönder redan efter ett par år. Jag skulle gärna vara mera ute fastän det regnar, men trots att jag inte är så söt att jag smälter av lite vatten tycker jag att det är otäckt att gå omkring med en fot klafsande i en våt stövel…. Kanske jag lär mig nu – inte köpa billiga stövlar ens att ha vid villan. Nokias Kontio har jag använt i över 30 år – ja, inte samma par förstås, men varje par har hållit ca 10 år.

 

0 reaktioner på ”sommarregn och sockor”

  1. Inte är det ofta man behövt gummistövlar i sommar, men idag var en sådan dag. Har konstaterat samma sak om billiga stövlar. Köpte ett par i fjol och nu i vår när jag skulle börja tvätta mattor stod det klart att stövlarna inte höll vatten. Tacka vet jag Kontiostövlar!

    1. Nu har jag fått hit mina Kontiostövlar, men då har det förstås inte regnat 🙂 Varmt och skönt har vi haft det, i många dagar, det har inte ”bitit på” att sitta inomhus och blogga då, men nu sitter jag och svalkar mig och äter lunch så jag tänkte att jag skulle passa på att titta in.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *