fbpx

vår

”Det är vår i luften, var har ni er?”

Ja, när är det vår egentligen? Jag har kanske skrivit tidigare också om att jag alltid har tänkt att våren börjar den första mars, oavsett väder, strukturerad som jag är 🙂 Andra människor tycks kunna anse att årstider kan växla lite hursomhelst, eftersom man talar om att det ”blev vinter igen” bara för att det har kommit lite snö.

Nå, i går morse när jag for till gymmet var det -14 grader ute. Onekligen lite kylig vår… men det blev ju varmare framåt eftermiddagen. Och jag får väl medge att det inte ser så där överhövan vårlikt ut, när jag tittar ut genom fönstret och ser all snö. Det ser ut som att vi kommer att ha snö till midsommar ungefär.

Huvudsaken är att det är ljusare, och det är det ju. Snön kommer nog att smälta, det har den ju alltid gjort. Undrar om vårkänslor är mera fråga om en inställning än om fakta?

0 reaktioner på ”vår”

  1. FÖRSTA mars?? Nej nej nej…De sista slädhundstävlingarna körs i slutet av mars/början av april, sen kan det möjligen få bli vår 🙂 Så tänkte jag förr när jag alltid tyckte att vintrarna var alldeles för korta (vilket de ju faktiskt ibland är) och det sitter nog i ännu. Men nu kan jag tycka att det är trevligt med vår också…vår o sommar är inte längre bara en svettig transportsträcka 🙂

    Svar: Hm, man ser visst olika på de här sakerna… 🙂 Kanske man kan ha slädhundstävlingar FASTÄN det är vår?

  2. Nääää…det är inte kul om hundarna får värmeslag och både folk och fä sjunker ner till navlarna i slurpig snösörja…:)

    Svar: Nä, det låter faktiskt inte kul 🙁 antar att tillvaron nog är annorlunda om man har en hobby eller ett jobb som är mera beroende av årstid och väder än mitt innesittande jobb och min gymträning…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *