fbpx

veterinärbesök

För att fortsätta på min borde-lista – följande sak som jag åtgärdade var att boka tid för vaccinering åt Diiva. Nu är jag inte sponsrad av Västkustens djurklinik, men jag vill ändå gärna passa på att berömma den 🙂

Tidigare brukade vi anlita den kommunala veterinären både för våra nyttodjur (kor och kalvar) och för sällskapsdjuren. I något skede var emellertid veterinären tjänstledig, och hade ingen vikarie på heltid utan andra veterinärer turades om att sköta hans uppgifter. Jag minns faktiskt inte om smådjursmottagningen t.o.m. var stängd, men i alla händelser var det i den vevan som vi sökte oss till Västkustens djurklinik i stället och blev så nöjda att vi har fortsatt där. Djurkliniken har fått ta emot både kaniner, katter och hund från oss. Numera har vi inga kaniner, och katterna har varit friska – enda gången de har besökt veterinären under sina 9 levnadsår är då de kastrerades, så det är hunden som varit orsak till veterinärbesök under senare år. Plus att jag förde dit morbrors katter när de skulle steriliseras och morbror själv inte var riktigt kry. Sorgligt nog dog morbror några månader senare, men det är en annan historia.

Hon gillar INTE att fara till veterinären. En gång blev hon så nervös att hon bajsade på golvet genast vi kom innanför dörren. Stackaren. Inte roligt för matte heller. Lyckligtvis hade jag bajspåsar i fickan och fick snabbt bort högen från mattan.

Nu minns jag inte vad hon ska vaccineras mot, om det är kennelhosta eller rabies eller både och, det är tur att det står i vaccinationskortet. Hursomhelst är det inget bekymmer för mig att ta henne till djurkliniken, vi blir alltid så väl omhändertagna där, oavsett om det är ett rutinbesök eller ett jourbesök.

Kliniken har flera veterinärer. Man kan beställa tid via internet. Det är jättebra, tycker jag, som inte gillar att ringa, och som uppskattar att kunna beställa tid när jag kommer på att jag behöver göra det, oavsett om kliniken har öppet eller inte. Och så får jag alltid en påminnelse per sms om att det skulle vara dags för ett besök, eller om att jag har bokat en tid. Två av veterinärerna är svenskspråkiga, jag brukar beställa tid till någon av dem. När vi kom akut då Diiva hade blivit biten av en annan hund var vi till en finskspråkig veterinär, men hon talade också svenska. Jag är rätt bra på finska, men visst är det tryggt att få använda sitt modersmål.

Det finns också flera djurskötare där. De kan t.ex. klippa klor och ge råd om foder för hunden.

Hm, jag har inte vägt Diiva på jättelänge… hoppas hon inte gått upp i vikt. Jag började nämligen ge henne specialfoder för steriliserade tikar efter att hon lagt på hullet.

På måndag bär det av 🙂 IMG_0106

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *