fbpx

Vonnes adventskalender lucka 2

Det gick ungefär som jag tänkte i går med uppföljningen av den alternativa julkalendern. Jag höll inte upp dörren för någon, och hjälpte ingen att bära. Jag missade ett möjligt tillfälle till det första, ett tillfälle som jag kanske inte hade noterat om jag inte varit extra uppmärksam på det där med dörrarna. Jag gick förbi Röda Korsets kontor, då en dam med rollator kom ut genom dörren. Hon var redan halvvägs ute och jag halvvägs förbi då jag tänkte att jag kunde ha stannat och hållit upp dörren för henne. Lite dåligt samvete fick jag allt för att jag inte bromsade in, tog några steg tillbaka och hjälpte henne. På kvällen gick det mycket riktigt så att det var en kursdeltagare som höll upp dörren för mig och alla mina grejor i stället för tvärtom…

Dagens utmaning lyder: laga mat till någon. Dessvärre lär det inte bli av idag, inte ens att jag skulle laga mat till mig själv. Ikväll ska jag på finmiddag, så jag kommer inte att laga mat. Annars lagar jag mat till familjen de flesta fredagar, så det känns ganska mainstream. Över lag gillar jag ju att laga mat. Kanske den där utmaningen borde innebära att man ska laga mat till någon som man inte lagar mat till i vanliga fall? Hm.

Hursomhelst, jag lagar gärna mat. Med mycket kärlek och grädde i såsen. Och mycket grönsaker. En annan dag.

Att laga mat och att äta är naturliga saker, och inget att göra någon större affär av. Samtidigt kan det ju vara ett sätt att visa omsorg. Och att ta emot omsorg, när man blir bjuden på mat.

I morgon ska jag faktiskt laga mat till någon, kan man säga. Vi ska ha knytkalas på ett av mina jobb, och jag har lovat att ta med mig skinkpaj eller någon annan sorts salt paj. Och nu kommer vi lite in på det där med att det kan vara svårt att laga mat med omsorg till andra. Är någon av mina arbetskamrater allergisk mot något? Borde pajen/pajerna vara glutenfri/a, mjölkfri/a, sojafri/a, sockerfri/a… det blir lätt invecklat 🙂 Jag får försöka hitta något bra recept. Och nej, jag stressar inte över den saken, jag ser fram emot vår lilla julfest!

img_1213
När jag lagar mat till mig själv ser det ofta ut ungefär så här. 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *