fbpx

Vonnes adventskalender lucka 6 – låt någon gå före i kön

Det där med att låta någon gå före i kön blir inte aktuellt för mig idag. I vissa avseenden är jag förresten gammaldags. Ett sånt avseende är det här med utökade öppethållningstider. Tidigare hade det väl varit otänkbart att köa på självständighetsdagen, om man inte är bjuden till presidentbalen. Alla affärer, restauranger osv. var stängda. Nu får de ha öppet. Fler som måste jobba under ”röda dagar”, snart blir det väl vardagsmat så att arbetsgivarna slutar betala helgersättning. *ogillar detta*

Hursomhelst, det händer att jag låter nån gå före i kön. Om jag t.ex. min vana trogen står med en överfull kundvagn i kassakön i matbutiken, och det kommer en annan kund med en liter mjölk och ett rågbröd i handen, så känns det rätt självklart att hen ska få gå före. Jag är ju dessutom långsam när det gäller att handla.

Och är man långsam, måste man få vara långsam. Jag blir lite  ledsen när jag läser om att folk är rysligt irriterade på kunder som inte står med plånboken i högsta hugg och som inte börjar packa sina kassar medan varorna flödar på bandet. Jag, och andra som är lite tröga, måste ha lika stor rätt som annat folk att handla mat till oss själva och våra närstående. Eftersom jag inte tycker om att handla, handlar jag sällan. Och det skulle inte falla mig in att börja handla oftare och mindre åt gången för att tillfredsställa kassastressarna. Och, eftersom jag handlar sällan och för det mesta åt fem personer, blir kärran full. Inte hinner jag börja packa varorna annat än i undantagsfall, jag har fullt sjå med att rada upp mer grejor på bandet.

Inte kan jag heller hålla i plånboken medan jag radar upp varor eller packar varor i kassar. Då skulle allt gå ännu långsammare, eftersom jag skulle bli så fumlig.

Alltså, när alla varorna har passerat kassaapparaten gräver jag i väskan efter plånboken (det tar också tid), för jag kan ju inte ha plånboken framme så att den syns för alla och envar. Man har ju läst om tanter som blir av med plånboken om de har den i kundvagnen. Det vill jag inte vara med om. Sen gräver jag efter bonus/plussakort, det kan ta en stund för att det lilla facket klämmer åt om kortet och mina fingrar halkar. När jag fått min bonus registrerad, upprepas halkproceduren med bankkortet. Ibland drabbas jag också av förvirring, så att jag tror att jag gjort mitt då jag lagt i bankkortet, och plockar varor i kassarna utan att tänka på att jag också ska knappa in koden och ta tillbaks mitt kort…

Jo, det händer sånt också nu när jag mår bra och inte är stressad. Ha tålamod med mig <3 Jag släpper dig gärna förbi i kön om du har bråttom!

 

2 reaktioner på ”Vonnes adventskalender lucka 6 – låt någon gå före i kön”

  1. På S-market i Vörå är det ofta några skolelever efter skoldagens slut. En gång i höstas kom två lågstadiepojkar med lite godis i händerna efter mig i kön och jag släppte dem förbi mig. Döm om min förvåning då de artigt tackade och gjorde mig glad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *