fbpx

Zumba®Fitness med mig!

Det känns lite fånigt att skriva om det här nu då jag sitter och hostar och snörvlar och är sjukskriven pga. förkylning, men vi ska tro att förkylningen ger med sig till nästa vecka. Då inleder jag nämligen höstens zumbatimmar vid Åbo Akademi i Vasa. Närmare bestämt tisdagen den 8.9 kl 16:30 i gymnastiksalen i Academill (D-sidan, sjätte våningen). Zumbatimmarna är öppna för allmänheten, och man kan prova på gratis en gång, men om man vill delta flera gånger ska man betala en motionsavgift till ÅA. Storleken på avgiften beror på om du är studerande, personal eller utomstående. Om jag minns rätt är det 22 € för studerande, 40 för personal och 60 för utomstående, och då får man delta i alla motionsevenemang som ordnas av ÅA-motion under hela läsåret.

Det finns olika typer av zumbatimmar. Alla zumbatimmar hålls av licensierade instruktörer. De som jag håller är alltså Zumba®Fitness, vilket innebär att det är rätt mycket fart och fläng under timmen. Zumba®Fitness är inte danslektioner, vi använder olika danssteg främst från latinska danser och kombinerar dem med konditionsträning av aerobic-typ. Man kan sammanfatta det som pulshöjande motion av partytyp, kanske 🙂 tanken är att det ska vara kravlöst och roligt samtidigt som svetten rinner och konditionen upprätthålls eller förbättras.

Du är väldigt välkommen med om du har tid och lust och befinner dig i närheten!

På bilden är jag tillsammans med Zumba Jammer Anssi Heikkilä, som håller s.k. jam sessions där zumbainstruktörer kan få tips och inspiration. En typ av fortbildning, kan man säga!
På bilden är jag tillsammans med Zumba Jammer Anssi Heikkilä, som håller s.k. jam sessions där zumbainstruktörer kan få tips och inspiration. En typ av fortbildning, kan man säga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *