fbpx

12 frågor om sommaren

…inspirerad av tuulanneli.

Klänning eller shorts?
Det beror på tillfället. Men jag är ingen klänning/kjolmänniska. Helst shorts, om det är tillräckligt varmt – jag vill att så mycket som möjligt av mina ben ska få vara ”framme”. Klänning känns festligare. Jag har faktiskt tänkt att jag ska använda mina sommarklänningar i tur och ordning i sommar då jag far till stan ca en gång i veckan.

Gammal, suddig bild, men jag ser fortfarande ungefär ut så här 🙂
Den här klänningen har jag fört till loppis, den satt inte så bra över bysten.

Sena kvällar eller tidiga morgnar?
Varken eller. Jag är både kvälls- och morgontrött numera, så jag föredrar att gå och lägga mig tidigt och sova länge, oavsett årstid. Sömnen och vilan är viktigare än att ”ta vara på sommaren”. Man kan ta vara på den genom att sova och vila upp också.

Sandaler eller tennisskor?
Sandaler.

En dag på stranden eller i en nöjespark?
Stranden. Fast jag är så ljus i hyn att jag inte klarar av att vara en hel dag på stranden. Bäst trivs jag vid vår egen stuga. Nöjespark är också ok i trevligt sällskap, men jag blir lätt åksjuk och vill i så fall gärna ha ett väldigt ungt sällskap som inte vill ha mig med i vilda attraktioner.

Min krokodil har inte fått vara i vattnet än i år, det skulle säkert vara dags för det nu.

Resa i hemlandet eller utomlands?
Helst ingenstans alls under sommaren. Men det var faktiskt meningen att jag skulle ha farit till Torneå och Haparanda på ett midnattssolszumbaevenemang i juni. Av förekommen coronaanledning blev evenemanget uppskjutet till nästa år. Jag har bara varit i Lappland en gång i mitt liv, och det var på vintern, sportlovet 1978. Jag vill så gärna se midnattssolen. Fast det kan förstås råka vara mulet…

Trampolin eller vilostol?
Vilostol, alla gånger. Undrar om frågan (på finska) avser en sån där trampolin som sviktar och som man kan dyka från eller om det handlar om en studsmatta? Dyka törs jag inte, och mina inälvor gillar inte studsmattor. Jag är säkert så uppnött invärtes efter alla graviditeter att grejorna inte riktigt hålls på plats om jag försöker studsa.

Bok eller serie?
Bok, alla årstider. Jag tittar varken på tv eller på Netflix.

Pioner eller lupiner?
Båda är vackra, men i vår trädgård finns det pioner.

Den här pionbuketten fick jag av dottern för 5 år sedan. Våra pioner är mörkare och inte riktigt så här flikiga.


En vacker sommarmakeup eller ingen makeup alls?
Helst ingen alls. Men i sommar har jag sminkat mig oftare än vanligt. Jag ogillar min couperosahy, även om jag vet att man ska gilla sig själv med skavanker och allt, så när jag håller sommaryoga via internet vill jag vara lätt sminkad. Även om jag inser att yogisarna har annat att göra än att fundera på om deras yogalärare är rödflammig i ansiktet.

Pavlova eller traditionell jordgubbstårta?
Jag gillar båda. Men jag tycker om maräng, så om jag ska välja blir det kanske Pavlovan. I jordgubbstårtan vill jag ha vaniljkräm.

Restaurang eller picknick?
Picknick ligger nog närmast till hands. Jag skulle vilja ha en riktigt festlig picknick med grillad kyckling, vindruvor, sallad, onyttigt bröd och vitt vin. Restaurang är trevligt, men jobbigt, då måste man fara bort.

Festival eller hemmafest?
Hemmafest. Återigen, då slipper jag fara nånstans. På fredag blir det hemmafest. Vi ska fira familjens nyblivna 25-åring med en grillfest.

Tack för tipset, Tuula! Vi är nog inte så lika, men det gör inget, man kan gilla varandra ändå 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *