fbpx

Arg idag

Eller snarare indignerad. Än en gång. Den som har barn är inte fattig. Såheså. Det finns andra värden i livet än de ekonomiska *läser Bladet och gnisslar tänder*

”Hon [ekonomijournalist Ninni Myllyoja] ser det som ett problem att så många finländska kvinnor väljer att stanna hemma längre än den egentliga föräldraledigheten. Myllyoja menar att det påverkar karriären men också livet som pensionär. … Har du inte sparat och har du inte en bostad du kan sälja och flytta till mindre blir livet ofrånkomligen stramare och enklare än då du jobbat, säger Janine Smeds som är ekonomirådgivare på Marthaförbundet.”

OCH????? Vad är pengar jämfört med att ha många, nära relationer? Den som vill må satsa på karriär eller på att bli rik, men hen har inte rätt att säga att vi som handlar annorlunda är ”ett problem”.

Det är tydligen typiskt kvinnligt att tänka så. Då tänker jag fortsätta vara typiskt kvinnlig. Kram på er 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 reaktioner på ”Arg idag”

 1. Håller med dig! Har man barn så är man rik som ett troll! Pengar är inte allt här i världen.

  Sv: Du har helt rätt angående stolarna! Jag har haft vita tygklädda stolar och de är ju inte så vita särskilt länge…

  1. Varma relationer är det bästa man kan ha <3 även om förstås god ekonomi inte utesluter goda relationer.

   Fniss, det där med stolarna, jo. Jag kan liksom se framför mig hur hysteriskt jag skulle vakta dem om jag skulle ha såna där vackra stolar 🙂 det skulle inte vara roligt… hur fina de än är.

 2. ja säger också det samma, pengar är inte allt här i livet, även om dom ger en viss grundtrygghet, men nu när jag har passerat de 50 så inser jag att jag gjorde helt rätt då jag stannade hemma med mina barn då dom växte upp, det är det bästa jag gjort.

  1. Jo, visst är det bra med en grundtrygghet, alla behöver ju ha någon försörjning, men jag reagerade verkligen starkt på det där med att det skulle vara ett ”problem” att man får leva ett lite stramare liv… man går ju in i det med öppna ögon då man prioriterar annorlunda! Vad skönt att du fortfarande tycker att du gjorde rätt, Gilla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *