fbpx

Var bloggar du?

Jag läste Paulas blogginlägg nyss, och tyckte att det såg så bekant ut med laptopen och kaffemuggen att jag genast lät mig inspireras att skriva ett liknande inlägg medan jag sitter och väntar på att yngste sonen ska stiga upp så att jag får skjutsa honom till flickvännen. Yess, bara knappa 2 veckor kvar tills han fyller 18, hoppas han får körkortet på första försöket 🙂

Jag bloggar oftast vid köksbordet. På laptopen. Jag tycker att det är Synnerligen Irriterande att skriva på touchscreen, och jag vill ju skriva Långa Inlägg för det mesta, alltså är bloggande medelst surfplatta eller telefon uteslutet. Det ska vara fysiska tangenter, så fumlar jag mindre. Dels är jag av naturen darrhänt (när jag gick i ”Sjukis” fick vi lära oss att personer som är darrhänta har konstant förhöjd aktivitet i det sympatiska nervsystemet, jag tycks vara en sån), dels har jag oftast långa naglar, vilket inte gör det lättare att träffa rätt på skärmen, jag tafsar på fel bokstäver och tecken stup i kvarten. Och att använda en sån där screenpenna är alltför trögt, tyvärr. Någon stationär dator har jag inte och vill inte heller ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Av någon outgrundlig anledning krånglar datorn och telefonen och vill inte sätta in något dagsfärskt foto. Men ungefär så här som på det här gamla fotot ser det ut, fast håret är lite mörkare nu och den gula blomman för länge sen farit till krukväxthimlen.

Oftast skriver jag i samband med att jag äter frukost. Om jag inte har bråttom nånstans. Om det är en arbetsdag, kan det också hända att jag skriver i samband med lunchen. Jag jobbar ungefär sex timmar per dag tre dagar i veckan, och då tar jag helst en tvåtimmars lunchpaus, vilket gör att den sammanlagda arbetsdagen blir åtta timmar. Efter burnouten klarar jag inte av att koncentrera mig längre än ett par-tre timmar i taget.

Idéerna till vad jag ska skriva kan komma från de mest skilda håll. Ibland är det något jag varit med om, ibland är det något jag läst, ibland är det något jag hört på radion (mera sällan något jag sett på tv, eftersom jag nästan aldrig tittar på tv). Sen har det förstås blivit så, då jag bloggat i så många år (med undantag för någon paus då och då) att jag börjar känna det som att ”men det där har jag ju redan skrivit om”, vilket gör att inläggen blir färre. Även om jag inser att samma människor kanske inte läser min blogg nu, om jag skrev det tidigare inlägget t.ex. år 2007, eller att de skulle minnas det och tänka ”vad tjatig hon är” 🙂 Framför allt vill jag ju inte längre ha bråttom, eller skynda mig att göra det ena eller det andra, och om skrivandet inte blivit av under dagen blir det sällan av på kvällen, då är jag alltför trött för att ha lust att skriva.

I dag ska jag fortsätta att njuta av mitt smygsportlov, gå ut med hunden och hälsa på mamma och pappa en stund och i kväll ska jag hålla 45 minuter spinning vid Sports gym i Vasa. Kanske jag tar en timme egen träning också, när jag ändå är där!

0 reaktioner på ”Var bloggar du?”

    1. Tack Susanna, jag hade en bra dag! Hoppas du också hade det! Vem vet, om jag skulle ha möjlighet att åka kommunalt till och från jobbet kanske jag också skulle börja blogga under resan. Här är det egen bil som gäller…

    1. Hej Anna! Tack detsamma 🙂 Jo, för mig funkar det bättre med lång lunch och lång dag än att försöka köra de där sex timmarna snabbare med kort paus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *