fbpx

Ärliga listan

…som flera bloggare fyllde i för några veckor sen, passar bra att ta till nu när jag försöker upprätthålla blogg100 (ett inlägg per dag i 100 dagar, dvs. t.o.m. 8.6). Jag kollade upp frågorna i Michaelas blogg.

När grät du senast, och varför?

Det minns jag faktiskt inte. Alltså när jag skulle ha lessen-gråtit. Men i fredags, då jag hade nån form av efterreaktion då jag fått beskedet om att jag är beviljad delinvalidpension fram till den ”vanliga pensioneringen”, då rann tårarna när jag låg och vilade, fastän jag inte var ledsen. I stället för att vara lika lättad och glad som jag var på torsdag kväll, var jag helt slut.

Tre saker du avskyr:

Det var också svårt. Avsky är ett så kraftigt uttryck. Pedofili, familjevåld, krig? Om vi ska ta till riktigt jobbiga saker. Annars ogillar jag om folk rapar, pruttar eller petar sig i näsan när de är tillsammans med andra.

Hur var du i skolan?

Duktig, stor i käften och måttligt engagerad 🙂 Jag liksom flöt ovanpå (inte överst, men högt), sa emot om jag tyckte att lärarna kom med konstiga påståenden, läste och gjorde läxor såpass att jag klarade mig bra, men tyckte att det fanns så mycket annat som var viktigare.

Vad blir du stressad av?

Att få mina långsamma cirklar rubbade. Att vara tillsammans med fler än 2-4 personer i mer än 1-2 timmar, oavsett om dessa personer är familjemedlemmar eller andra.

Tre saker du älskar? 

Ok, ”saker”, inte personer? Fast det var ju bra, för inte skulle jag kunna begränsa antalet älskade personer till bara tre… Är ”sova länge” en sak? Nu börjar jag märka ord igen. Alltså: sova länge, äta gott och märka ord.

Hur tror du att andra uppfattar dig?

Det är verkligen ett mysterium, eftersom folk tycks uppfatta mig så olika. Exempel: som en slampa utan ansvar; som en sträng och tråkig person helt utan sinne för humor, samt som en människa med stort och varmt hjärta som tänker och talar gott om alla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alltså, varför skulle jag bry mig om hur andra uppfattar mig… 

En situation som du tycker är jobbig/pinsam:

När jag ser nån som ser bekant ut och inte vet om jag ska hälsa eller inte. Dels är jag rädd för att mitt minne sviker och vederbörande tar illa upp om jag inte hälsar, dels är jag rädd för att det ska vara nån f.d. patient som jag träffat på sjukhuset och som definitivt INTE vill att jag ska känna henne eller hälsa.

När känner du dig som vackrast?

När jag är festklädd, med djup urringning, bara axlar och nyblonderade slingor i håret.

12278215_1050554268336849_2123655155_n
På bloggalan kände jag mig vacker. Foto: Caroline Eriksson

Vad skrattade du senast åt?

Det är verkligen svårt att minnas, eftersom jag skrattar många gånger per dag. Jag lever  inte upp till definitionen av en dam: ”En dam skrattar inte, hon ler”. Förmodligen skrattade jag åt nån rolig historia på facebook, det gör jag nästan alla dagar.

Något du funderat mycket över? 

Hur jag ska orka jobba fram till pensionen, nu behöver jag inte bekymra mig för det längre *puh* Jag funderar mest på såna där praktiska saker, hur jag ska lösa det ena och det andra från dag till dag. Meningen med livet, alltings uppkomst, jungfrufödsel, om själen är evig och om kroppen ska uppstå osv. har jag aldrig funderat desto mera på.

Tre saker du är rädd för:

Getingar, att drunkna och att huset ska börja brinna.

Ett yrke du tror att du skulle vara dålig på:

Kirurg, jag är alldeles för darrhänt.

Slutligen, ett yrke du tror att du skulle vara bra på: 

Personal Trainer, det skulle jag vilja pröva på. På riktigt. Jag tänker söka till PT-utbildningen vid Norrvalla nästa gång det är ansökningstid.

 

0 reaktioner på ”Ärliga listan”

    1. 🙂 Det kanske verkar paradoxalt att jag älskar att fundera på vad ord egentligen betyder, eller vad de kan betyda för andra människor, men inte bryr mig om att fundera på de eviga frågorna…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *