fbpx

cafébesök

Det var ju det där med att skriva om kryssningen, jo. Följande tankedetalj som den resan väckte, var hur trivsamt det är att gå på café. På torsdagen, när vi anlänt till Helsingfors med buss, tänkte vi att vi skulle gå nånstans för att dricka kaffe. Det blev Fazers café i Forum. Lika bra att gå till något av de närmaste ställena, tänkte vi. Bussen stannade nämligen vid Kiasma, och därifrån gick vi till järnvägsstationen för att låsa in vårt bagage, så att vi skulle slippa släpa omkring med det under timmarna fram till båtens avgång.

Jag hade tjuvstartat och ätit en fastlagsbulle dagen innan, fastän jag tänkt att jag ska äta fastlagsbulle på fettisdagen och endast då. Maken hade däremot inte ätit nån fastlagsbulle, så han funderade på att ta en sån och jag tänkte ta en smörgås, men i stället blev det så att vi tog varsin Texasbulle. En bit chokladkonfekt fick man på köpet också.

018e41b2dddb91576401a85b93c605521b019ec7a5

Visst, det är billigare att baka hemma och laga kaffe hemma. Men jag uppskattar att få sitta på café, ensam eller i sällskap, att välja vad jag vill ha just i dag. Jag läste om en författare som brukar skriva när hen sitter på café. Hen har min fulla förståelse. Ibland har jag också haft min laptop med, och suttit på café och gjort arbetsuppgifter. Att liksom försvinna i mängden, att sitta ostörd och ändå bland folk ger mig en svårbeskrivlig känsla av trygghet och frihet på samma gång.

Följande dag blev det också cafébesök, i Stockholm. Vi hade stämt träff med två av mina kompisar som bor i Sverige. Den dagen var det inte heller fastlagstisdag, men maken och jag valde i alla fall varsin ”klassisk semla”. Det var första gången jag ätit en bulle med gaffel… lite konstigt, men försöka duger.

Oops, jag hann visst börja äta innan jag kom på att jag skulle fotografera också :)
Oops, jag hann visst börja äta innan jag kom på att jag skulle fotografera också 🙂

Varje onsdagsförmiddag brukar jag bjuda mig själv på efter-terapi-kaffe. Så också i dag. Ibland på café, ibland hemma i övernattningslägenheten i stan, någon enstaka gång hemma på landet. Oftast med smörgås till. Jo, jag vet, jag äter lite för mycket kolhydrater, men så länge jag lever och mår bra tar vi int he så hårt 🙂

Mina favoritcaféer i Vasa är Konditori Ekgården, Café de Paris och Wasa Konditoria. Ibland besöker jag också andra ställen. I andra städer har jag inte gått på kaffe tillräckligt ofta för att ha något favoritfik…

Har du något favoritcafé?

0 reaktioner på ”cafébesök”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *