fbpx

dag 21 – språkinlärning

Igår blev jag åter en gång ivrig när det gäller att lära mig språk. Maken och jag ska snart på en resa till Gran Canaria. Vi har inte varit till Kanarieöarna tidigare. Och trots att man säkert reder sig rätt bra med de språk jag redan kan, vill jag gärna lära mig lite mera spanska inför resan. Jag lånade en kort introduktionskurs i spanska för några år sen, då jag skulle gå på salsakurs på spanska. Tyvärr blev kursen mest på engelska – de flesta deltagare kunde inte spanska och var tydligen inte lika ivriga som jag att få dansa och språkbada samtidigt :-/

Nu köpte jag en nybörjarkurs via internet. Ivrig som jag är, gick jag igenom de fem första lektionerna igår, och orkade inte skriva något blogginlägg sen…

Språk har alltid fascinerat mig. Men jag kom faktiskt inte att tänka på att jag skulle ha kunnat lära mig lite turistarabiska när Familjen var till Egypten för tre år sen. Det där med ett helt annat skriftspråk gör genast saken knepigare. Det känns faktiskt lite lättare att fara till ett ställe där man använder ungefär samma alfabet, även om man inte förstår så mycket av språket.

Då och då funderar jag också på att fräscha upp mina kunskaper i ryska. Faktum är att jag lånade en kurs i ryska för ett par månader sedan. Men den gick så snabbt framåt att jag tappade sugen. Det kändes också lite märkligt att inte ha någon övningsbok att skriva i. Jag är visst väldigt indoktrinerad med det klassiska sättet att lära sig språk i skolan: textbok, övningsbok och grammatik. Kursen i spanska är upplagd på ett annat sätt. Det ska bli intressant att se vad som fastnar!

0 reaktioner på ”dag 21 – språkinlärning”

  1. Jag snubblade över en sida med olika språkkurser för någon vecka sedan och testade på spanska, men gratisavsnittet var så erbarmligt kort. Det var annars ett bra upplägg, men jag var inte beredd att betala i det skedet.

    Jag vill nog både höra, läsa (högt och skriva om jag ska lära mig på ett bra sätt.

    1. Så gjorde jag också för någon månad sedan, Kicki, att jag kollade lite på ett gratisavsnitt av en kurs i ryska, men var inte beredd att betala. Det här med spanskan känns mera angeläget nu pga. resan.

  2. Bäst att skynda på nu med språkinlärning, det blir bara svårare att få något att fastna ju äldre man blir, men det går om man är envis! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *