fbpx

dag 55. en riktig regndag

Jaha, beach 2015 räckte i två dagar… Nänå, nog ska det väl bli fler solstunder. T.o.m. ikväll, enligt Foreca. Fast det kanske inte blir så varmt att man vill byta om till bikini.

Och nu sitter jag än en gång och suckar frustrerat över att jag fortfarande inte tycks förstå mig på det här med iPhone och iPad och MacBook och iCloud. Varför i all sin dar flyttas inte alla foton automatiskt till iCloud, jag HAR ju kryssat för att det är där de ska sparas så fort telefonen och paddan är anslutna till wifi… För det är med telefonen eller paddan som jag fotograferar, de är bättre än min kamera. Kameran fordrar så mycket ljus för att bilderna ska bli tydliga.

Jag försöker experimentera vidare på det här med fotograferingen. För en stund sen tog jag det här fotot då jag satt på sängen och stickade med Diiva som myssällskap. Varken hon eller jag har någon större lust att vara ute i regnet och blåsten, vi väntar på bättre tider och har det skönt inomhus så länge.

FullSizeRender-2

Jag försökte mig på en ”ny” inställning på iPhonens kamera idag. Minns inte vad den heter, men mitt svartvita fotograferande häromdagen fick mig att bli nyfiken på de andra färgändrande alternativen som finns inbyggda. Nu valde jag ett alternativ som gör färgerna starkare. Det gjorde att det nästan ser ut som om solen skulle lysa, bilden blev liksom varmare.

Eftersom det är en spontanknäppt bild är bakgrunden inte arrangerad. Min vita badhandduk hänger slarvigt över en stol, likaså den ena lilarutiga filten. De här lilarutiga filtarna är för övrigt något av det bästa jag köpt hit till skäristugan. Jag köpte fyra stycken för några år sen, främst för att ha dem till terrassfiltar. Vi sitter mest utomhus och äter och umgås när vi är här om somrarna. Då kan det vara bra att ha en filt till hands ibland. Men filtarna fungerar också bra inomhus. Den som hänger över stolen hade jag lindat in mig i medan jag åt frukost och kände mig lite frusen trots 21 grader inomhus. Den som ligger i fotändan av sängen kan vara bra att ta till om man fryser då man ska sova. Diiva har en egen leopardmönstrad filt på golvet, men sen hon fick börja sova i sängen gillar hon också att ligga och gosa på den lilarutiga filten.

I bakgrunden syns också en Baden-Baden-stol som egentligen ska vara utomhus, men som har fått tjäna som fåtölj. Vi ska ta hit en annan fåtölj så småningom. Baden-Baden-stolen är bra på många sätt, men armstöden är lite i vägen då man ska sticka.

Bakom den skymtar ett av mina stolpskott. Eller snarare två. Jag köpte en stor fotoram, för att jag trodde att en poster som jag gjort på jobbet skulle passa i den. Men postern var för stor. Så fick jag en idé att jag skulle beställa en förstoring av någon naturbild som jag tagit, och ha den som tavla. Ok, jag valde bild och beställde (och kunde konstatera att man tydligen borde ha en bättre kamera med mer… heter det pixlar? för att få en tydlig STOR bild). Och tror ni inte att jag i misstag klickat på fel storlek, så när bilden kom var den För Liten. Suck. Jag försökte tänka ”int tar vi he så hårt” och fästa den med dubbelsidig tape på den vita bakgrunden, men nä, den rasar ner och det blir väl till att bita i det sura äpplet och köpa en mindre ram. Jag gillar ju själva bilden. Så står jag fortfarande där med min överflödiga 70 x 100-ram utan att veta vad jag ska ha den till…

Nåja. Ha en fortsatt bra dag, det tänker jag ha, nu ska jag sätta mig på sängen med Diiva och stickningen och Johan Homan en stund igen.

0 reaktioner på ”dag 55. en riktig regndag”

  1. Det är okej med någon innemysdag också, men om det blir flera i rad denhär årstiden brukar humöret dala. Nu har vi ändå lite sol så vi kan plantera lite blommor i uterummet. Där blir det direkt behagligt bara någon solstrimma syns.

    1. Här har det också blivit soligt nu, men det blåser förskräckligt, jag försökte hitta nån vrå där det skulle vara lä och sol men det lyckas inte idag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *