fbpx

dag 84 – vikovill

Nu har jag ”fuskat” så mycket med min blogg100-föresats att jag inte ens vet hur mångte dagen det ”borde” vara i dag. Äh, jag kör på tills det är 100 och så tar det den tid det tar, int tar vi he så hårt 🙂

I dag är det i alla fall den första juni, så mycket vet jag, fastän jag känt mig lite vikovill. Kalenderårstidsfreak som jag är, tycker jag att det här är den första riktiga sommardagen, oavsett väder. Här ute i skärgården är det soligt och vackert, men blåser kallt, som så ofta. Kanske jag lyckas hitta en vrå med tillräckligt mycket lä för att kunna sitta ute en stund i dag. Annars så har jag lite städplaner. Vi tjuvstartade ju vistelsen i nybygget ”bastustugan” under påsken, vilket har medfört att den provisoriska ”lidervillan” inte blivit vårstädad ännu, jag har suttit i bastustugan med mina trädgårdsstolar och en hopfällbar tältsäng och njutit och tänkt ”mañana” när det gäller att vårstäda den andra stugan. Men nu tänker maken göra slag i saken och fortsätta inredningen av bastustugan, så fr.o.m. nästa veckoslut blir det till att vistas i lidervillan igen. Den lilla köksinredningen lär stå först på tur.

Så idag ska jag sopa, tvätta fönster och torka ur köksskåpen i den andra stugan, har jag tänkt. Men mellan varven ska jag sticka och njuta och samla krafter. Hunden och jag ska vara här i morgon också, jag har jobbat så mycket på sistone att jag tar ut en ledig dag. Fem dagar till ska jag jobba innan jag tar sommarlov, om mina planer håller. On-to inkommande vecka, då ska jag vara med på en del möten och sånt, och sen mina vanliga må-ti + to följande vecka, då ska jag försöka bli klar med ett artikelmanuskript samt städa undan och förbereda lite inför nästa termin.

Och fortfarande har jag inte kommit mig för att ta något dopp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *