fbpx

den nya

Efter en hel del funderande, googlande och slutligen en lång diskussion med en trevlig försäljare blev det en sån här, Polar M400, som också flera rekommenderat. Nu återstår det att se om jag börjar trivas med den. Helst hade jag velat ha en svart, men det fanns bara vita, modellen är på utgående (allt går ”ut” så fort nuförtiden) och såldes till nedsatt pris.

IMG_1806

Det skulle ha funkat bra med en enklare modell, vi diskuterade flera alternativ, men jag lät mig ändå lockas av diverse finesser som jag inte behöver, men som ändå kan vara kul att ha. Återstår att se om de minskar hållbarheten på produkten. Hursomhelst har den två års garanti (men det är långt kvar från två till tretton år, om man tänker på hur länge jag hade den förra).

Hittills har den skött sig, även om vi har haft vissa svårigheter att förstå varandra. Den visar vad klockan är utan att man behöver trycka på nån knapp, hurra 🙂 Jag sa till försäljaren att det var ett absolut villkor. Affären säljer märkena Polar och Garmin, och det känns faktiskt bra att ha en Polar igen, för trots att den här är mera avancerad, fungerar vissa saker på ungefär samma sätt som på den förra, vilket gör det lättare att lära sig den nya.

Det som är knepigast är att man blir beroende av att överföringen mellan dator/telefon och klocka fungerar. Alla data om mig (ålder, vikt, hur mycket jag tränar, vilken aktivitetsnivå jag eftersträvar osv.) finns lagrade ”nån annanstans” än i själva klockan. Aktivitetsarmbandet som jag använde i höstas var ju också så, man kunde inte ställa in någonting på det på själva armbandet. Vissa saker kan man ändå göra på själva klockan, tack och lov. Men den ställde t.o.m. in tiden av sig själv när den fick kontakt med programmet på datorn. Jag frågade också av försäljaren, som själv har en Polar, om han har haft problem med överföringen – det krånglade big time med kombinationen aktivitetsarmband och iPad/iPhone, och den arma apparaten kunde bara kommunicera med appar på såna enheter, inte med en laptop eller stationär dator. Han erkände att det har varit tillfälliga problem ibland i samband med uppdateringar, men enbart med kombinationen klocka/dator, inte med kombinationen klocka/telefon. Nå, vi får se hur det blir. Hursomhelst funkar det nu. Alltid något.

På måndag, när jag köpte klockan, hade jag redan varit till gymmet, så den dagen blev det ingen mer träning. I går tänkte jag testa pulsmätningen under zumbatimmen, men jag fick inte pulssensorn och klockan att hitta varandra 🙁 Senare på kvällen fick jag äntligen fram pulsen efter några försök. I fortsättningen borde det gå bra (hoppas), eftersom det här också gällde att få sensorn och klockan att synkroniseras (via Bluetooth).

Ni hör, om man inte har tålamod med tekniska detaljer, ska man inte skaffa en sån här… det är på gränsen för vad min tanthjärna och mitt tålamod klarar.

Men klockan visste tydligen ändå att jag var aktiv. Det är rätt fascinerande.

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 08.47.54

Och den klagar på att jag satt för länge. Det har den väl rätt i. Men, som sagt var, skoj att den faktiskt tydligen känner, även utan pulsbälte, att jag var igång under zumbatimmen. Jag har för mig att min spellista är ca 58 minuter, och schemat visar att jag var ”springande” i 56 minuter. Intressant!

I dag blir det ingen träning, eftermiddagen är full med jobb och sen ska jag på kurs i spanska. Kanske jag får testat det där med pulsfunktionen i morgon, då jag är ledig. Jag ska öva in en ny zumbakoreografi, om jag orkar.

 

0 reaktioner på ”den nya”

  1. Hm… jag är nöjd, men har fortfarande inte riktigt koll. Det jag inte är 100 % nöjd med är att det endast en gång (den första) har lyckats att uppdatera ”dagboken” via telefonen. Alla andra gånger har jag varit tvungen att använda datorkabeln för att få in mina uppgifter. Men, grundfunktionerna är bra. Hittills har det också varit lite experimenterande – jag försökte få den att registrera pulsen via en gammal Polar-bh, som har tryckknappar där man kan fästa den där vad-den-nu-heter, men tydligen är själva de där ställena som ska fuktas uppnötta eller icke kompatibla, för det gick inte att hitta någon puls den vägen. Med bältet som följde med klockan funkar det utmärkt. GPS:en funkar också, och aktivitetsmätare verkar vara alert. Jag har inte heller satt mig in hur man gör mera personliga inställningar ännu, det är bara grundfakta jag matat in. Jo, en annan konstig sak – jag valde blygsamt nog aktivitetsnivå 1 i början, men märkte att jag tydligen är mycket mer aktiv än så, då jag oftast har varit över 200 % aktiv och ibland över 400 % 😀 så jag försökte först uppgradera till nivå 2 och sen till nivå 3 på inrådan av en annan PolarM400-användare, men fast jag klickar ”spara” på inställningarna så fortsätter den envist med att tro att det är aktivitetsnivå 1 som gäller. Inte så lätt med allt det här tekniska 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *