fbpx

farväl till en trotjänare

Buhuu, nu tappade jag min Polar pulsklocka i golvet så att den dog 🙁 Det är inte batteriet som är slut, jag bytte det för mindre än en månad sedan. Utan pulsklocka vill jag inte vara. Nu vill jag gärna höra om det finns någon modell som skulle kunna rekommenderas för mig.

Krav:

 • Man ska kunna se vad klockan är, så fort man tittar på armen. Ingen sån där modell som man måste trycka på först. Jag köpte ju ett Karhu aktivitetsarmband i höstas, och det måste man trycka på och jag tycker att det är oerhört irriterande. Jag tänkte sälja aktivitetsarmbandet som obehövligt, men så har jag slarvat bort laddningskabeln. Troligen slängt bort, av misstag, då jag kasserade en gammal datorväska som gått sönder.
 • Den ska vara enkel att använda. Inte en massa extra funktioner och krångel som gör att jag inte kommer mig för att ta den i bruk. En gång fick jag en pulsklocka som present då jag prenumererade på en tidning, men den klockan var så invecklad att det inte blev många gånger jag testade den.
 • Jag tror bäst på Polar, finns det åsikter om den saken?
 • Jag löptränar inte längre (för närvarande), men jag vill ha en pulsklocka bl.a. för att då och då kunna kolla upp att mina spinning- och zumbaprogram ligger på en adekvat nivå (och här tar jag alltså helt egoistiskt mig själv som indikator för vad som är ”adekvat”).

Har någon läsare tips och råd?

Klockan som tjänat mig troget i 13 år

 

0 reaktioner på ”farväl till en trotjänare”

 1. Jag har en Polar FT7 som jag är nöjd med. Klockan syns hela tiden i vanligt läge, när man tränar kan man välja vad man vill se i rutan. Den har dock skillt pulsband runt bröstet, du skrev ingenting om klockan ska mäta pulsen från handen? Den är inte farligt dyr heller 🙂

  1. Tack för tipset, Jessica! Nä, jag har liksom inte tänkt så mycket på det där var den ska mäta pulsen. Min trotjänare hade ett sånt där pulsband runt bröstet, så det är jag van med. Det är endast vid mycket långa motionspass som jag har tyckt att det besvärar.

 2. Jag har haft en Polar M400 i ett år och är jättenöjd med den. Pulsklocka + aktivitetsmätare och inte så fasligt dyr. Är osäker på vad du menar med att du vill kolla om zumban och spinningen är på rätt nivå, men du får en massa info och statistik ur klockan (som går att koppla till mobilen/datorn och så får du ännu mer info via Polar Flow). 🙂

  1. Tack för kommentaren och tipset! Ursäkta om jag var otydlig, jag menade alltså helt enkelt att jag vill kolla min medelpuls under ett spinning- eller zumbapass då och då, för att se att programmet som helhet är tillräckligt ansträngande. Sen är det förstås intressant om jag skulle kunna se max- och minpuls under samma pass också.

 3. Har åxo Polar M400 och är nöjd. Trevligt då man kan sätta in olika grenar som pilates, styrketräning, skidning mm. Det är ytters lätt att ladda över till mobilen och kolla in träningspasset hur pulsen rört sig tex.

  1. Tack för svaret, Sofi! Jag tittade på lite olika modeller i går på internet, och jag antar att man inte behöver ha sin PolarM400 ihopkopplad med telefon och sociala media och få alarm varje gång något händer, för det skulle jag verkligen inte vilja 😀

   Annars så låter det ju bra med det där med att man kan sätta in olika grenar. Jag var nämligen lite tveksam till om jag alls behöver t.ex. gps, eftersom en stor del av min träning är ”på stället” (det behövs liksom inte mycket gps:ande för att hålla koll på mig på spinningcykeln…). Jag ska fundera vidare. Hittills lutar det kanske åt en enklare modell.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *