fbpx

en orange kväll

Egentligen är jag inte särskilt förtjust i orange. Ändå tycks jag ha lyckats plocka ihop det ena och det andra i den färgen nu. Häromdagen hittade jag ett litet orange doftljus, som jag fick i julklapp av en arbetskamrat till julen 2013. Jag tycks ha lagt både det ljuset och ett grenljus, som jag fick av en annan arbetskamrat, i ett skåp och sen glömt bort att de fanns där. Trevligt med såna överraskningar. Jag tände det oranga ljuset i går (om det heter orangea så tycker jag att det ser urfånigt ut, så jag stavar ordet fel) och såg att jag råkat börja sticka ett par sockor i orange också. För något år sen, när mitt sockstickande tog fart, började jag med att sticka orange yogasockor (helt vanliga sockor) till dottern och till mig själv. Yogastudion har ett orange draperi, och på något sätt kändes det så harmoniskt och mysigt med orange då, fastän det annars inte är min färg. Jag har inget emot orange i sig eller på andra människor, men jag har fått för mig att jag inte klär i orange eller i gult, och att det är därför jag inte heller fastnar för plagg i de färgerna.

Idag skulle jag köpa frukt. Utan att reflektera över färgen råkade jag köpa apelsiner. Så nu sitter jag och myser och har en riktigt orange hemmakväll för mig själv, aahh…

017d4b1eb5e98cc89c66a9376164177d68e1269c4b

0 reaktioner på ”en orange kväll”

  1. Orange är en lite svår färg, som få passar i. Som färg på små inredningsdetaljer är det ändå ok. Orangea (?) sockor hittar man ju åtminstone lätt.

    1. Orange är en av min systers favoritfärger. Underligt nog är den färgen väldigt klädsam på henne – vi är lika på många sätt men färgmässigt är hon mera ”varm” och jag är ”kall”.

  2. En märklig kombination hade jag i min gröna ungdom i mitt klädval: Orange blus med brodyr och turkos snäv kort kjol. På den tiden hade jag svart hår! Visst var jag fin? 🙂

  3. ibland slår man sej själv med häpnad 😉 orange är ju en pigg o glad färg och både vår- och höstlig på ngt sätt….. själv är jag inte heller förtjust i orange och har inga kläder i den färgen….jo, en slags glesstickad tunika eller vad man ska kalla den, den går nog i en slags orange-ton, o den har jag nog faktiskt använt o gillat, men det är nog enda klädplagget jag äger i den färgen o ingen annan i familjen heller anv. sej av den färgen….konstigt nog, fastän vi är en stor familj 🙂

  4. Det var säkert nån gång under 90-talet som orange var väldigt populärt, dottern gick i lågstadiet då och ”alla” flickor hade orange tröjor och ofta svarta sportbyxor med orangea(?) detaljer. Men jag tror faktiskt att jag klarade mig undan… någon enstaka persiko/aprikosfärgad tröja/topp har jag haft. Den ena fick jag i present, och jag brukar snällt använda presenter jag får, oavsett vad jag anser om dem 🙂 men tröjan var faktiskt fin i sig, även om jag inte skulle ha valt den färgen själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *