fbpx

Fem positiva egenskaper

I dag nappar jag på Danielas utmaning att skriva ner fem positiva egenskaper jag har, och sen utmana fem stycken bloggare att göra samma sak. Egentligen tycker jag att jag, helt outmanad, också framhåller mina positiva egenskaper mer än tillräckligt – och det är kanske en orsak till att faktiskt framhålla (några av dem) i koncentrerad form? Inte ska en dölja sina styrkor och förmågor…

  • Jag är omtänksam. Det visar sig bl.a. i att jag lägger på minnet vilka av mina vänner, bekanta och släktingar som vill ha socker eller mjölk i kaffet, vilka som inte tål gluten osv., så att jag bjuder på sånt som de tycker om och kan äta när de kommer på besök.
  • Jag är glad och positiv. Det smittar ofta av sig, så att andra också känner förtröstan.
  • Jag är inte långsint. Hur uttrycker man det utan ”inte”? Om jag blir sur, går det fort över.
  • Jag tar det mesta med en klackspark. ”Nu vart ju int dehäär na bra”, så då gör vi på ett annat sätt i stället, värre än så är det inte.
  • Spontant försöker jag tänka och tala gott om mina medmänniskor och tyda allt till det bästa. En av mina f.d. arbetskamrater sa en gång ”Man blir nästan arg, då man inte lyckas få dig att tala illa om någon”. Det tog jag som en komplimang 🙂

Jag har lite dålig koll på vem som redan gjort den här utmaningen. Men, jag utmanar:

10405489_10152508852698058_9095093685176921642_n
Återanvänder en gammal bild – jag vet inte om ”klyva ved” är en positiv egenskap (nä, det är det nog inte), men den här råkar passa dagens sinnesstämning!

 

4 reaktioner på ”Fem positiva egenskaper”

  1. Pingback: Fem positiva | Michaela

    1. I princip är det den här. Eftersom jag tidigare råkade ut för att mina inlägg från bloggen.fi försvann då servern kraschade, har jag en reservblogg på blogspot. Jag kopierar de flesta inlägg dit. Någon enstaka gång har det hänt att wordpress har krånglat, och då har jag skrivit på blogspot i stället. Hursomhelst är innehållet till stor del detsamma. Den andra bloggen var från början en kursblogg, men när kursen var slut började jag använda den som backup-blogg i stället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *