fbpx

huvudvärk och idéer

I går skrev jag inget inlägg. Hela veckoslutet led jag av en infernalisk, migränartad huvudvärk, som minskade lusten att göra annat än ligga och våndas och försöka lindra smärtan på bästa sätt. Usch. Den höll i sig i två dygn. Idag mår jag mycket bättre, men har varit lite darrig på benen och ”dagen efter”.

Medan jag vilade, vandrade tankarna sina egna vägar. Och plötsligt, igår under eftermiddagen, fick jag en preliminär idé för min Personal Trainer-verksamhet. Ni vet, den där som blir av om – eller ska jag skriva NÄR – jag gått en PT-utbildning 🙂

Det här är alltså en väldigt preliminär brainstorming-idé. (Och om någon stjäl den och inleder en sån här kurs, får jag väl konstatera att jag inte var så dålig på att brainstorma med min värkande skalle. Och, om det redan finns motsvarande så är det ju bra! Det visar också på att jag tänkt fiffigt.) Liknande kurser finns givetvis, men jag vet inte om nån har EXAKT det här konceptet.

Jag skulle kunna satsa på Livsglädje, träningsglädje och helhetshälsa. Med den inte alltför vanliga kompetenskombinationen leg. sjukskötare, leg. barnmorska, doktor i hälsovetenskaper och PT av något slag. Eftersom jag inte tänker mig att jobba med det här (eller för den delen med något annat heller) på heltid, skulle jag t.ex. kunna dela upp min verksamhet i kurser om 12 veckor. Förslagsvis skulle dessa 12 veckor omfatta en träff per vecka. Fyra gånger gruppträff, med diskussioner om att:

  • finna sin motivation
  • finna sina källor till livsglädje
  • identifiera individuella hinder eller hot mot livsglädjen
  • finna glädjen i att röra på sig
  • identifiera individuella hinder eller hot mot träningsglädjen
  • finna sina individuella hälsoresurser och hälsohinder

Deltagarna skulle få bestämma själva hur mycket de vill dela med sig av till de andra under gruppträffarna. Alla skulle ändå få föra någon form av anteckningar, som de skulle delge mig, för att jag skulle kunna stöda dem på bästa sätt.

Fyra gånger skulle vi pröva på olika motionsformer, alla gruppmedlemmar samtidigt. Antingen under ledning av mig om det är sånt som jag kan tillräckligt bra, eller så skulle vi tillsammans delta i en fotbollsträning, ett spinningpass, styrketräning på gym, simning eller vad det nu kunde vara som någon annan instruktör skulle hålla.

De kvarvarande fyra gångerna skulle vara individuella besök. De individuella besöken skulle utformas utgående från kundens behov. Om kunden vill att jag ska komma på en boxningsträning med hen, ok. Om kunden vill att vi ska gå ut på en promenad tillsammans, ok. Om kunden vill att vi i detalj går igenom matrecept eller matsedlar, ok. Osv.

Mellan träffarna skulle vi kunna ha kontakt per t.ex. e-post. Och om kunden skulle vilja ha fortsatt stöd efter de 12 veckorna skulle jag kunna ha olika paket med uppföljning antingen per e-post eller IRL.

Undrar om någon skulle nappa på? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *